Welke jurk kies ik met mijn buikje?

Vijf tips om rekening mee te houden!

Er zijn weinig vrouwen die geen bolling hebben ter hoogte van hun buik, maar bijna allemaal willen we liever dat deze bolling niet zichtbaar is. Dus daarom staat deze keer de jurk voor vrouwen met een buikje in de schijnwerper.

Ik begin maar eens met Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Je ziet haar hier op de foto in functie, en wat valt jou het eerste op?

welke jurk voor buikje

Mij valt het dessin van de jurk het eerste op, met de halslijn en de ketting. En in tweede instantie zie ik een buikje. Niks mis mee. Qua vorm en grootte past het dessin mooi bij haar, evenals de kleuren; de halslijn met de ketting trekt de aandacht direct naar boven en niet naar beneden. Dit leidt gelijk naar de eerste tip:

Tip 1, leid de aandacht naar elders:

Een goed dessin trekt de aandacht weg van minder welgevallige lichaamsdelen. Maar een bijzondere halslijn of ketting werken ook.

Verder zie je een licht uitlopende rok; een rechte strakke rok zou de aandacht veel meer naar haar buik getrokken hebben.

Hier nog een voorbeeld van de aandacht van de buik afleiden: met een strik en met strepen!

welke jurk voor buikje

Tip 2: geen strakke kleding rond de buik.

Een rechte rok legt de nadruk altijd meer op billen en buik. Maar door de combinatie met een colbert met één dichte knoop wordt de buik aan het zicht onttrokken.

Als je boven de buik, onder de borst nog een slanke omvang hebt, kun je met je jurk daar de nadruk op leggen. Je kiest dan voor een zogenaamde empire-jurk. De plooien maskeren een buikje en leiden de ogen naar boven, naar het slanke deel onder de borst.

welke jurk voor buikje

Tip 3: empire model jurk.

Kan met redelijk rechte rok of met een uitlopende rok zoals hieronder.

welke jurk voor buikje

Als je een rechter figuur hebt en niet alleen maar ronde vormen, dan kan een recht model jurk erg mooi staan. Kies liefst voor strakke mouwen, om niet kolossaal te lijken in zo’n jurk.

welke jurk voor buikje

Tip 4: recht model jurk.

Eventueel snoer je de taille in of draag  een riem op je buik, net onder de taille.

Bij alle jurken is het soort stof belangrijk. Je wilt voorkomen dat de stof van je buik gaat afstaan, waardoor die alleen maar dikker lijkt. Kies daarom voor soepel rond vallende stoffen.

Tip 5: draag soepele stoffen rond de buik. 

Ten slotte wil ik je de ultieme slank-lijk tip niet onthouden: draag een lang colbert of vest, hes over je jurk. Die creëert verticale lijnen waardoor je langer en slanker lijkt. En als je kiest voor een jas met paspels is het effect dubbel zo sterk.

welke jurk voor buikje

En tot slot een aantal jurken die gewoon te koop zijn bij de Bijenkorf:

een jurk van Marco Polo, los rond de heupen, leuk met een kort jasje:

welke jurk voor buikje

Een hele leuke ballonjurk van Marina Rinaldi:

welke jurk voor buikje

En een van Expresso voor de romantische dames:

welke jurk voor buikje

Heb je niets aan deze tips? Dat kan natuurlijk, want ieder lijf is anders en als je behalve een dikke buik nog andere probleempjes hebt, kom je er in je eentje moeilijk uit. Laat je helpen! Lees er hier meer over.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.