Welke jurk kies ik met mijn buikje?

Zes tips om rekening mee te houden!

Er zijn weinig vrouwen die geen bolling hebben ter hoogte van hun buik, maar bijna allemaal willen we liever dat deze bolling niet zichtbaar is. Dus daarom staat deze keer de jurk voor vrouwen met een buikje in de schijnwerper. Welke jurk kies jij voor je buikje?

Ik begin maar eens met Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Je ziet haar hier op de foto in functie, en wat valt jou het eerste op?

welke jurk voor buikje

Financieel Dagblad

Mij valt het dessin van de jurk het eerste op, met de halslijn en de ketting. En in tweede instantie zie ik een buikje. Niks mis mee. Qua vorm en grootte past het dessin mooi bij haar, evenals de kleuren; de halslijn met de ketting trekt de aandacht direct naar boven en niet naar beneden. Dit leidt gelijk naar de eerste tip:

Tip 1, leid de aandacht naar elders, door dessin, halslijn of ketting:

Een goed dessin trekt de aandacht weg van minder welgevallige lichaamsdelen. Maar een bijzondere halslijn of ketting werken ook.

Verder zie je een licht uitlopende rok; een rechte strakke rok zou de aandacht veel meer naar haar buik getrokken hebben.

Hier nog een voorbeeld van de aandacht van de buik afleiden: met strepen die verschillende kanten op gaan!

Bijenkorf/Hugo

Tip 2: geen strakke kleding rond de buik.

Een strakke rok legt de nadruk altijd meer op billen en buik. Maar plooitjes verbloemen. En die split leidt mooi af!

Perfectly Basics/Les Coyotes de Paris

Nog meer plooitjes zie je in deze jurk. Hoewel hij ruim valt, wordt je lichaam er geen rechthoekig vlak van. Heel mooi voor rondere lichaamsvormen.

Perfectly Basics/By Malene Birger

Tip 3: empire model jurk.

Als je boven de buik, onder de borst nog een slanke omvang hebt, kun je met je jurk daar de nadruk op leggen. Je kiest dan voor een zogenaamde empire-jurk. De plooien maskeren een buikje en leiden de ogen naar boven, naar het slanke deel onder de borst.

welke jurk voor buikje

Een jurk met een uitlopende rok zoals hieronder geeft meer ruimte aan de buik. En door de wijdere rok lijken dikkere kuiten opeens smaller!

 

Tip 4: recht model jurk.

Als je een rechter figuur hebt en niet alleen maar ronde vormen, dan past een recht model jurk beter bij je. Kies liefst voor strakke mouwen, om niet kolossaal te lijken in zo’n jurk.

Eventueel snoer je de taille iets in met een riem op je buik, net onder de taille.

Perfectly Basics/Drykorn

Tip 5: draag soepele stoffen rond de buik. 

Bij alle jurken is het soort stof belangrijk. Je wilt voorkomen dat de stof van je buik gaat afstaan, waardoor die alleen maar dikker lijkt. Kies daarom voor soepel vallende stoffen.

Bijenkorf/Studio 8

welke jurk voor buikje

Expresso

Tip 6: draag iets over de jurk.

Ten slotte wil ik je de ultieme slank-lijk tip niet onthouden: draag een lang colbert, vest, of hes over je jurk. Die creëert verticale lijnen waardoor je langer en slanker lijkt.

welke jurk voor buikje

Perfectly Basics/Kyra&Ko

Welke jurk kies jij voor je buikje? Weet je het al? Als je behalve een dikke buik nog andere probleempjes hebt, kom je er in je eentje wellicht moeilijk uit. Laat je helpen! Lees er hier meer over.

Over een buikje gaat ook deze blog:

Buikje? In deze kleding valt hij niet op