Wat is een goed model broek voor mij?

En hoe vind ik die?

Veel lezers melden problemen met het vinden van een goeie broek. Daarnaast zie ik klanten regelmatig in een strakke broek terwijl een ander model hen veel beter zou staan. Maar wat is dan een goed model broek? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Ik help je op weg.

Skinny jeans blijven voor vele vrouwen de favoriet. Terwijl ze toch veel nadelen hebben:

  • ze benadrukken eventuele spillepootjes
  • dikke benen lijken er dikker door
  • platte billen lijken nog platter
  • dikke billen lijken nog dikker.

Kortom: skinnies staan eigenlijk alleen mooi bij het perfecte figuur. En wie heeft dat nog op zekere leeftijd? Als je ze dan toch graag draagt, draag ze dan als een legging, dus met iets langers erover.

Maar hier gaat het over een goed model broek. Dus niet een broek die je moet verhullen omdat hij niet mooi zit.

Voor iedereen die niet meer piepjong is, geldt dat er het beste ongeveer 1 cm ruimte kan zitten tussen je huid en je kleding. En dat geldt zeker voor de pijpen van een broek. Hieronder een voorbeeld van te strakke pijpen. Alle rimpels leiden af van het totaalplaatje.

Bijenkorf/Mosh Mosh

Brede heupen (smallere schouder)

Als je brede heupen hebt, staat het mooi als de broekspijpen onderaan wijder zijn; zo breng je die onderzijde in balans met je heupen. Dat betekent dat broeken met wijdere rechte pijpen een optie zijn (kies voor soepele stof),

goed model broek

Bijenkorf/Marina Rinaldi

of broeken met uitlopende pijpen.

Denk eraan om je schouders een breedte-accent te geven zodat die ook in balans zijn met je heupen. Lees Brede heupen, smal van boven voor meer info.

Smalle heupen (bredere schouder)

Smalle heupen zijn gebaat met een breedte accent, zoals zakken, plooien of een heuppas.

Bijenkorf/Sandro

Maar een model dat ruim rond de heup valt, is ook erg mooi.

De pijpen mogen recht zijn, of taps toelopen. Broeken van stevige stoffen geven meer volume rond de heup dan soepele stoffen, dus probeer die eens.

Recht figuur

Met een recht en slank figuur kun je veel dragen: broeken met rechte pijpen, van minder wijd tot heel wijd, slim fit broeken en bandplooi.

En wat denk je van een kleurige broek die de aandacht naar je benen trekt?

Wehkamp/Steps

Veel taille

Heb je veel taille en zijn je schouders ongeveer even breed als je heupen? Dan passen broeken met uitlopende pijpen bij jou.

Rechte pijpen kunnen ook prima.

Bijenkorf/Mosh Mosh

Bolle buik

Een bolle buik valt minder op als je hem niet strak inpakt, maar juist wat ruimte geeft in een aangerimpelde broek, of een met plooien aan de zijkant.

Kies in ieder geval voor een slanke pijp. Afhankelijk van de grootte van je buik kun je ook eens uitkijken naar een zwangerschapsbroek. Als je die combineert met een top over de buik, valt het buikstuk helemaal niet op. En de broek zit vast lekker!

Wehkamp/Noppies

En dan natuurlijk de hamvraag: waar vind ik die ideale broek?

Je kunt beginnen met online zoeken naar de merken die jouw ideale model broek hebben. Daarvoor kun je beginnen op Kleding.nl. (zie blog Gericht zoeken naar een kledingstuk?)

Als je weet welke merken het zijn, kun je proberen online te achterhalen welke fysieke winkels die merken verkopen, of natuurlijk direct bestellen. En stuur terug wat je niet zint! Je hebt niks aan een kast met nog meer foute kleren. Alternatief is dat je mij vraagt te helpen. Succes!