Wordt het een rond of recht dessin voor jou?

In het juiste dessin zie je er mooier uit!

De meeste vrouwen weten onbewust of een rond of recht dessin bij ze past en welke ze beter kunnen mijden. Maar bewuste bekwaamheid heeft toch vele voordelen en daarom ga ik je vertellen waardoor een dessin bij jou past. Er spelen drie dingen een rol:

  1. De lijnen: een dessin heeft ronde of rechte lijnen, of het is een mix van beide.
  2. De kleuren: de mate van contrast moet aansluiten bij het contrast in jouw gezicht.
  3. De grootte van het dessin: groot, of juist heel klein, of gemiddeld.

In een eerdere blog Welke halslijn past bij jou? heb ik je verteld hoe mooi het staat als de halslijn de contouren van je gezicht volgt. Maar voor het dessin kijken we niet alleen naar de contouren, maar naar alle lijnen in je gezicht: je mond, je ogen, je neuslijn, plooien en rimpels. Je wenkbrauwen kunnen recht of rond zijn; het bovenste deel van je ogen kan rond zijn terwijl de onderzijde recht is. Hoe lopen de lachrimpels rond je mond: rond of recht? En hoe valt je haar?

Ook je lichaamsvorm speelt een rol. Als je een recht lijf hebt en rechte schouders, kun je in je kleding en dessin beter rechte lijnen hebben. Een vrouw met ronde schouders en ronde heupen zal mooier zijn in rondere dessins. De dame hieronder draagt een dessin met alleen maar ronde lijnen. Ik vind het haar niet mooi staan: ze heeft rechte schouders en in haar gezicht zie ik veel rechte lijnen: bovenlip, onderste oogrand, neus. Een gemengd dessin zou haar meer flatteren.

rond of recht dessin

PerfectlyBasics/Kyra

Kijk maar eens naar de volgende jurk: het patroon heeft iets rechtere lijnen en mede daardoor staat de jurk haar goed. Mooi is ook dat het contrast in het dessin aansluit bij haar natuurlijk contrast: niet te groot.

rond of recht dessin

PerfectlyBasics/ba-sh

Het vest hieronder heeft hele rechte lijnen en dat staat haar ook prima.

rond of recht dessin

PerfectlyBasics/Kyra

Ook de volgende dame komt goed weg met rechte lijnen. Haar neus, ogen en wenkbrauwen zijn recht, evenals de zijkant van haar gezicht; en niet te vergeten haar sluike haren. Het kleurcontrast sluit ook goed aan evenals de grootte van het patroon. Daarbij geven lengte en postuur de doorslag. Grote mensen kunnen grotere  dessins dragen dan kleine of tengere mensen.

PerfectlyBasics/by-bar

Het volgende patroon is veel te groot voor de draagster. Het dessin draagt haar in plaats van andersom.

PerfectlyBasics/Kyra

Zoals je ziet bij deze dames, zijn bijna nooit alle lijnen in het gezicht rond of recht. Pas daarom op met een streepdessin of regelmatige rondjes. Ze zijn ontzettend leuk maar staan alleen goed bij dames en heren die heel rechte of heel ronde trekken hebben. Het veiligst zijn dessins met een combinatie van recht en rond. Het dessin hieronder heeft grillige lijnen die echt fantastisch aansluiten bij de golven in haar haar. Prachtig!

rond of recht dessin

PerfectlyBasics/Japan TKY

Ga dus je uiterlijk eens bestuderen. En als je dan een dessin aan hebt en voor de spiegel staat, doe dan even je ogen dicht en weer open. Kijk dan wat je het eerste ziet: het dessin of je gezicht.

Meer over dit onderwerp kun je nog lezen in deze blog:

Wat voor dessin past bij jouw figuur?

2 antwoorden
  1. Anita zegt:

    Leuk om te lezen, Els! Ik kijk altijd uit naar jouw tips, en dacht een paar dagen geleden nog: ik heb al een tijdje niks meer van Els gehoord! En voila… Hartstikke bedankt weer!

Reacties zijn gesloten.