Klein van stuk?

Zes tips om langer en slanker te lijken!

Tip-lezers Ellen en Christie meldden mij dat ze onder en boven een verschillende maat hebben en bovendien niet zo lang zijn. Dat lijkt mij een goed item om de komende tijd aandacht aan te besteden. Maar niet alles in een keer. Vandaag wat tips voor vrouwen die klein van stuk zijn.

Draag één kleur. Elke contrastlijn maakt je ca 10 cm korter en dus dikker. En wat korter lijken is prima als je 1.80 m. bent, maar voor kleine mensen is dat in de meeste gevallen niet wenselijk. Dus draag onder en boven dezelfde kleur of kleuren die dicht tegen elkaar aan liggen. Als je een contrastkleur wilt dragen, doe dat dan met een een sjaal. Of kies voor een outfit met verticale strepen.

Draag aansluitende kleding. In wijde kleding lijk je dikker en dus korter. Kleding die losjes je lichaam volgt, is het mooist als je klein van stuk bent.

 

Draag kleine dessins en beslist geen grote. Je bent klein, dus alles moet in proportie zijn: dessins, maar ook je accessoires en sieraden.

Je rokken kunnen vaak iets korter zijn dan bij je langere vriendinnen. Altijd boven de knie en niet eronder. Wees voorzichtig met wijde rokken: het staat al gauw erg meisjesachtig en daarnaast loop je het risico te verdwijnen in alle stof.

klein van stuk

Foto: extrapetite.com

Draag hierbij liefst schoenen in de kleur van je kousen of je benen.

Een maxi rok kan ook als die tot net boven de grond valt. Een maxi jurk is natuurlijk nog beter aangezien je dan gelijk al in één kleur gekleed bent!

altijd die buik

Een wijde lange broek is niet aan te raden tenzij je hem met hoge hakken draagt. Als de zoom dan op de grond hangt (1 cm erboven mag ook) zie je er gegarandeerd langer uit!

Je jasjes en vesten kies je kort; ook hiervoor geldt: klein maar fijn.

Deze tips gelden zowel voor mannen als vrouwen. Dus heb je een korte man: zorg dat zijn jasjes niet te lang zijn en vertel hem geen grote kleurcontrasten tussen onder en boven aan te brengen!

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

9 antwoorden
 1. Ria zegt:

  Thanks voor de tips. En waar kan ik nu die waanzinnige zwarte jurk met de assymetrische witte afwerking kopen.

 2. Kiki zegt:

  Hallo Els,
  Weer een geweldige aflevering. Ik heb er veel aan gehad en doorgestuurd.
  Tot de volgende keer.
  H. groet Kiki

 3. Hanny zegt:

  Bedankt Els.
  Mijn vraag: de broeklengte bij een lengte van 1.53.? Tegenwoordig loop ik noodgedwongen vaker op “hakloze” schoenen. Waar kan ik dan het beste op letten qua lengte van broeken en jurken?
  Hanny

  Hanny

  • Els Jansen zegt:

   Je broeken zo lang mogelijk en je jurken op de knie, Hanny. Met kousen in dezelfde kleur!

 4. Louise zegt:

  Leuk hoor. Ik ben lang en slank maar toch interessant om te lezen. Klinkt heel logisch. Dankjewel

 5. Jolanda zegt:

  Bedankt voor deze tips, hier ga ik zeker iets mee doen!
  Vriendelijke groet,

  Jolanda

Reacties zijn gesloten.