Gebruik kleur en dessin op de juiste plek!

Het kan je slanker of dikker doen lijken

Soms heb je zin om een vrolijke kleur te dragen of een kleurrijk dessin. Afhankelijk van je stemming, het weer en de gelegenheid. Maar goed, als je kleurrijk door het leven wilt, ook in kleding, waar moet je dan op letten? Kleuren en kleurrijke dessins vallen als eerste op. Kies daarom voor kleur op je mooiste en slankste delen. Met een felgekleurde top trek je bv de aandacht naar boven, richting gezicht.

Als je slanke benen hebt en een forser bovenlichaam, kun je een felle kleur of dessin  het beste op je benen hebben: een knalkleur broek of rok.

Realiseer je wel dat je altijd wat breder zult lijken met een felle kleur bovenkleding.  Als je slanker wilt lijken, kun je beter een donkerder kleur over een felle kleur dragen. Zie hieronder. Het oog gaat naar het shirt. En niet direct naar haar contouren. Zo beïnvloed je dus waar de blik van een ander op valt!

Madeleine fashion

Als je een dessin draagt, is het goed om ook te letten op het soort dessin: een dessin met verticale lijnen doet je slanker lijken, net zoals diagonale lijnen. Met een enkele horizontale lijn moet je oppassen: die maakt dikker. Een dessin met ronde lijnen kan datzelfde effect hebben. Het oog blijft namelijk rondcirkelen op een ronde lijn met als gevolg dat je dikker lijkt. Kijk eens naar een en dezelfde dame in de volgende jurken:

Bijenkorf/Studio 8

In de volgende jurk met diagonale lijnen lijkt ze slanker:

kleur en dessin

Bijenkorf/Studio 8

Een kleine ruit (of een ander klein dessin) werkt ook prima: het oog weet niet waar het zich precies op moet richten dus schiet alle kanten op: een slankmakend effect.

Bijenkorf/Studio 8

Ik hoop dat je wat hebt aan deze kennis. Laat het me weten als je nog vragen hebt!