Brede heupen, smal van boven

8  tips om er goed uit te zien met brede heupen

Het komt veel voor: brede heupen en smalle schouders, of andersom. Boven en onder dus verschillende maten. Lastig, want daar is de confectie niet op afgestemd. Maar je kunt er toch goed uitzien, als je maar de juiste modellen koopt. Deze keer tips voor vrouwen van wie de heupen breder zijn dan de schouders.

 1. Kies voor getailleerde korte jasjes. Je hebt waarschijnlijk een goeie taille, dus laat die zien. Jasjes en tops die eindigen rond het heup bot, passen mooi bij jouw figuur.Voor lange jasjes heb je al gauw een kleermaker nodig aangezien die rimpels geven op je rug, te smal zitten rond de heup of te groot zijn van boven. En ook belangrijk: iets langere jasjes geven een contrastlijn op de heupen. En daar wil je dus niet de aandacht op vestigen.
 2. Om je schouders in balans te brengen met je heupen, is het raadzaam de schouders breder te laten lijken. Dat doe je bv door een boothals, breed makende schoudervullingen, epauletten en opgaande revers. Een shirt met heel veel horizontale streepjes werkt ook uitstekend!

  brede heupen

  Bijenkorf/Tommy Hilfiger

 3. Kies voor een stevige stof voor je jasjes: die geven je volume en brengen zo de bovenzijde in balans met brede heupen.

  Bijenkorf/Summum Woman

  Voor je rokken en broeken kies je juist voor een soepeler stof die mooi naar beneden valt.

 4. Zorg dat je boven een opvallender kleur of dessin draagt dan beneden. De aandacht gaat dan naar boven.
 5. Jurken zullen net zoals lange jasjes vaak een probleem geven door je verschillende maten. Maar een gerende jurk die aansluit onder je borsten en vervolgens breder uitloopt, verbergt je bredere delen en zal sneller passen dan een strakke jurk. Denk dus aan een A-model of een empire model.
 6. Kopmouwen en wijde korte mouwen zorgen ook voor een verbreding van je bovenlichaam!
 7. Bij een groot maatverschil tussen taille en heup kun je beter kiezen voor rokken en broeken met een lage taille.
 8. Draag broeken met rechte of uitlopende pijpen tot op de grond. Dat brengt je benen in balans met je brede heupen, en maakt je langer.

Laat je me hieronder weten of je hier wat aan hebt? Vragen zijn ook welkom!

Als je geen brede heupen hebt maar een buikje, kun je deze blogs lezen:

Welke jurk flatteert met een dikke buik?

Buikje? In deze kleding valt hij niet op

Altijd die buik!