frivole schoenen

Frivole schoenen bij een zakelijk gebeuren?

Zorg dat je uiterlijk past bij jou en het moment!

Er zijn mensen die het niet kan schelen hoe ze eruitzien. Maar dat zijn er niet zo veel. Want de meesten realiseren zich wel dat de buitenwereld je ook beoordeelt op hoe je eruit ziet. Maar hoe je precies op die buitenwereld overkomt, is soms best lastig in te schatten. Je kunt zelf denken dat je er goed verzorgd uitziet, terwijl de kijker denkt: wat heeft die nou aan?

Neem nou Hugo de Jonge, met zijn frivole schoenen. Ik kan hem eigenlijk niet serieus nemen: zijn pak is gewoon netjes, en straalt wat anders uit dan die schoenen. Of neem zijn te strakke jeans die hij op het zondagse ministersoverleg draagt. Dat geeft mij niet direct een vertrouwenwekkend gevoel. Of  Hoekstra met zijn T-shirt met opdruk op een zondag. Erg jolig, en totaal niet passend bij zijn serieuze functie.

Wat ik jou dus wil meegeven, is om te zorgen dat je kleding past bij je identiteit, maar ook bij het moment. Alleen dan kom je authentiek over. Ik kan me voorstellen dat Hugo authentiek is in een slim fit jeans, hippe sneakers en een sportief jack. Maar alleen als hij dat in zijn vrije tijd draagt. Niet als hij in functie is.

Die frivole schoenen vind ik niet bij hem passen. Als zijn stijl echt frivool was, had hij die schoenen ook op zondag gedragen, samen met nog wat opvallender kleding. Mijn advies aan hem zou zijn: draag wat minder gladde pakken, kies eens voor een combi. Dat staat sportiever, en wat warmer.  En misschien kan hij met die nieuwe authenticiteit wat gaan sturen aan de woningmarkt!

En mijn advies aan jou: denk goed na over de persoon die je bent. En kijk dan wat voor verpakking (stijl kleding) daarbij hoort. Vervolgens kun je nadenken over de vraag of die stijl kleding bij elke gelegenheid passend is. Waarschijnlijk niet. Op een feest draag je andere kleding dan bij een zakelijke bijeenkomst. Daar pas je je kleding op aan.

Over hetzelfde onderwerp:

Draag kleding die je eigenheid -je eigen stijl- uitstraalt!

Weet jij wat je stijl is?

Hoe kleed je je voor een zakelijk gesprek?

 

2 antwoorden
  1. kiki zegt:

    Hoi Els, dat schoenen artikel was geweldig!! En dat we oude artikelen weer terug kunnen lezen! Heel fijn. Ik ga weer aan de slag. Straks met iets mooier weer , als we weer gezien mogen worden wil ik graag goed voor de dag komen. Dank! Groet

    • Els Jansen zegt:

      Hi Kiki, bedankt voor je compliment. Leuk dat je weer aan de slag gaat met je kleding. Misschien kom je weer op nieuwe combinaties! Groetjes.

Reacties zijn gesloten.