rommelige hals

Lange of korte haren?

Bedenk welke halslijnen en kragen daarbij passen!

Bij de communicatie met anderen is je gezicht en aansluitend je hals het deel dat het meest opvalt. Dat moet er dus goed uitzien. Maar juist dat deel ziet er soms rommelig uit, of kaal. Beide is niet gewenst. Ik leg het uit. Eerst het rommelige voorbeeld.

lange of korte haren

Madeleine fashion

Een rommelige halslijn leidt mij altijd af. Ik kijk dan niet naar het gezicht want de halspartij trekt de aandacht. Daar gebeurt zoveel: kraagjes, laagjes, meerdere kleuren, losse haren, een ketting, een sjaal. Teveel. Dus kijk ik niet naar je gezicht. En zie ik JOU niet.

Dus: houd de halslijn rustig, zeker met losse lange haren.

Bij lange losse haren kun je beter geen kraagjes met een laag erover dragen in heel verschillende kleuren; beter is een shirt zonder kraag onder een colbert. Een diepere halslijn is rustiger dan een hoge, en alles in een kleur helpt ook, getuige de volgende twee dames in een outfit van Madeleine fashion.

lange of korte haren lange of korte haren

Een lange hals met lange haren met een kraagloos colbert staat ook mooi bij losse lange haren. Kijk maar eens naar dit colbert, ook van Madeleine.

lange of korte haren

Vul je halslijn op bij korte of opgestoken haren en een hele lange hals.

Als je kort haar hebt of opgestoken haar, en een hele lange smalle hals, kan je hals er ook kaal uitzien. Je kunt dan een sjaal, ketting of grote oorbellen gebruiken. Maar je kunt ook kiezen voor een opstaande kraag of col. Waarschijnlijk staat dat mooier bij je dan een kraagloos colbert!

 

lange of korte haren

Foto: Madeleine fashion

Maar wat nu als je een kortere hals hebt? Dan moet je extra oppassen met losse lange haren. Dus niet teveel frutsels rond je hals, houd het rustig. En:

Zorg dat je een korte hals verlengt.

Dat doe je door geen hoge kraag of col te dragen, maar een lagere halslijn, zonder kraag of met platte kraag; geen grote lange oorbellen maar smalle verlengende; of een ketting die eindigt op een van je balanspunten en past bij de vorm van je gezicht.

Heb je hier wat aan? Ik hoor het graag van je!

4 antwoorden
 1. Kiki Nieuwstraten zegt:

  Hallo Els, Dit was weer helemaal goed!
  Zeker met het oog op de winter zal ik er veel aan hebben.
  Voorlopig zit ik goed met een korte boblijn, lagere hals, en mooie kettingen.
  Dank en de foto’s waren weer geweldig.
  Hartelijke groet Kiki

 2. Netty zegt:

  dank je wel Els. Zelf draag ik nooit een ketting waarschijnlijk al onbewust.

  Hier heb ik zeker iets aan.

Reacties zijn gesloten.