zakelijk gesprek

Hoe kleed je je voor een zakelijk gesprek?

Dan is het immers extra belangrijk om er goed uit te zien.

Of je nu gaat solliciteren, of een klant probeert binnen te halen: de eerste indruk is van onschatbaar belang. Je kunt zelf kleding onbelangrijk vinden, maar feit is en blijft dat aantrekkelijke mensen niet alleen meer aandacht krijgen, maar ook betere banen, hogere salarissen en lagere gevangenisstraffen. En als je niet knap bent? Ook dan kun je er met een verzorgd uiterlijk heel aantrekkelijk uitzien. Dus ga regelmatig naar de kapper, verzorg je gebit, en trek kleding aan die bij je past.

zakelijke kleding

Madeleine fashion

Ik kies voor een zakelijk gesprek altijd voor een colbert. Dat staat zo veel professioneler. Het zorgt ervoor dat je rechte(re) schouders krijgt en dat straalt kracht uit. Ga niet standaard voor een donkere broek/rok met jasje en een witte bloes. Want zo’n groot kleurcontrast past weinig Nederlanders. Draag kleuren die bij je passen en waar jij je lekker in voelt.

Meestal doet blond en roze niet direct denken aan krachtige vrouwen, maar toch heeft deze outfit de gewenste uitstraling. Het roze past mooi bij haar huid en haar, en de snit van de jas is zakelijk. En minstens zo belangrijk: ze is heel decent gekleed: rok ca. 3 vingers boven de knie, en geen decolleté. Mijn enige opmerking betreft haar haren: die kan ze beter niet los dragen in een zakelijke omgeving.

Ik pleit ervoor dat de heren weer vaker een das dragen. Met dit item kun je extra kleur in je outfit aanbrengen en dat is in een behoudender omgeving veiliger dan een frisse kleur jas. En heren: je hoeft niet in een pak. Een combi is speelser en staat de meeste mannen veeeeel beter. En je hebt meer keus in kleur.

De echte durfal kiest natuurlijk voor een gekleurd colbert èn een shirt met print èn een das met print! En als de kleuren bij jou passen, dan zul je niet gauw vergeten worden na het gesprek!

zakelijke kleding

Dames en heren die wat kleiner zijn en toch indruk willen maken, kunnen het best voor een top en broek of rok in dezelfde kleur kiezen. Dan lijk je langer.

zakelijke kleding

Madeleine fashion

Voor een zakelijk gesprek kun je het best kousen dragen en dichte schoenen. Sieraden mogen, maar overdrijf niet in grootte. Je wilt niet dat ze afleiden van jou.

En voor alle dames en heren geldt: poets je schoenen!