Een passende broek voor elke vrouw

Je moet hem wel weten te vinden!

Een broek, en zeker een jeans, moet goed passen. Maar als je geen confectiefiguur hebt, is dat best lastig. De ene broek zit te wijd rond je middel, een ander trekt in je kruis, of zit te strak rond je benen. Of het model past maar de lage tailleband snijdt in je vlees zodat er van alles over je broek heen gaat hangen.

Gelukkig is er vanuit de fabrikanten veel aandacht voor de pasvorm, en zijn er vele merken met vele modellen. Niet meer alleen gericht op de jonge strakke meiden, maar ook op de rijpere vrouw met wat meer vlees hier of daar. Algemene tip voor vrouwen: als je geen maatje 38 hebt, kun je beter voor een iets hogere tailleband kiezen dan voor een lage. Je buik zit dan in je broek in plaats van erboven, en het scheelt wat bobbels rond je middel.

Tegenwoordig hebben de meeste broeken meer of minder stretch. En dat is fijn voor de pasvorm. Zelf vind ik een broek met teveel stretch erin niet fijn: ik moet ze namelijk ophijsen als ik opsta. Maar sommigen lossen dit graag op met een riem.

Maar nu de merken. Ik noem hieronder alleen de broekmodellen die bedoeld zijn voor de 5% die niet tot de standaard vrouw behoort, en kwalitatief goede broeken maken. En er is best veel keus! Meer dan ik hier noem. Er is een passende broek voor elke vrouw!

Angels, een nederlands merk, heeft een aantal modellen maar ik noem hier model Dolly. Het is een rechte broek en geschikt voor de wat rondere heupen.

passende broek

 

Ook Brax heeft een broek die geschikt is voor ronde heupen, namelijk het model Carola. Ook dit model is recht, heeft een tailleband op normale hoogte, en is wat ruimer rond de bovenbenen.

passende broek

Cambio is het eerste broeklabel dat technostof gebruikte. Ze hebben niet alleen effen broeken maar ook broeken met een dessin. Ik noem hier de modellen voor de rondere vrouw: Renira en Parla hebben beide een wat hogere tailleband, terwijl model Love wat verder onder de navel valt. Parla is een skinny model (eerste foto) terwijl Renira een taps toelopende pijp heeft (tweede foto).

passende broek  passende broek

Joseph Ribkoff maakt broeken zonder rits en zakken en een rekbare tailleband. Ideaal voor volle vrouwen, zeker als je je broek graag combineert met een tuniek. Niks geen dik makende elementen onder de tuniek! Dit merk heeft ook broeken met wijdere rechte pijpen met een dessin. Leuk voor de zomer!

Levi’s heeft een aantal jaren geleden een model op de markt gebracht voor de vrouw met rondere billen en heupen: Levi’s curved ID.

Mac , een Nederlands merk, is bij veel vrouwen al bekend en geliefd, en dan vooral door hun model Dream. Die heeft een slank silhouet, corrigeert de buik en heeft een super zachte band die niet gauw knelt. Model Angela is voor dames met slanke benen en een ruimere taille, en Melanie voor de bredere heupen en benen met een slanke taille. Voor de heel vrouwelijke vormen zijn er de modellen Stella en Gracia. Hieronder zie je een MAC Dream.

passende broek

 

Para Mi is ook een Nederlands merk, en heeft broeken van bijzonder fraaie stoffen, in verscheidene modellen, die door de stretch bij velen goed zal passen. Satin denim is een zachte denim stof en door de soepelheid zal deze ook voor vrouwen met dikkere benen fijn dragen zijn. Heaven denim is een wat steviger denim, met een speciale aanpassing om de buik platter te maken. Kijk, daar houden wij van! Alle modellen van Para Mi hebben een hoge taille en zijn  aangesloten: Celine is skinny en Angela slimfit.

passende broek

 

Rosner heeft drie modellen die hier genoemd moeten worden: Audrey is fijn voor vrouwen met een buikje , dat door een speciale constructie mooi gecamoufleerd wordt. Het model valt wat hoger in de taille. Masha valt ruimer om de bovenbenen en heeft een mid-rise taille. Antonia heeft eveneens een mid-rise taille en camoufleert de buik. Hieronder eerst een Audrey en dan een Antonia (met dank aan Jeroen Beekman.nl).

passende broek passende broek

En, denk je dat je een passende broek kunt vinden? Natuurlijk moet je wat modellen gaan passen, want ieder lijf is anders. Weet je niet waar ze de merken verkopen? Google even op merk en je weet het zo. Leuk als je me laat me weten of de informatie klopt. En ook als je het lijstje aanvult!

7 antwoorden
 1. Liz zegt:

  Hoi. Ik heb ook een Mac Dream maar die vind ik niet zo geweldig. D.w.z. ik heb met de Dream een ‘knobbel’ in het kruis. Onlangs heb ik een Mac Carrie (Article 0312L, Style 5996) gekocht en bij dat model is het kruis bij mij ‘vlak’, misschien omdat de stof dikker is dan de Dream? De Carrie draag ik nu elke dag, de Dream zelden. Zonde.

  • Els Jansen zegt:

   Fijn dat je dit deelt, Liz. Zo zie je maar: het is belangrijk om zelf verschillende modellen te proberen. Iedereen is anders. Wel jammer van je MAC. Hoe zou je jouw figuur omschrijven? Dan weet ik beter voor welk model de Carrie geschikt is.

 2. Marjolein zegt:

  Leuk artikel Els!

  Ik ben sinds enige tijd fan van Cambio. Daarvoor Mac. Geen goedkoop merk maar ze zitten heerlijk en gaan ook nog eens veel langer mee.

  Groetjes Marjolein

 3. Mariette Hildebrand zegt:

  Wat een mooi onderzoek heb je gedaan, Els.
  Ik heb geen heupen, wel een beetje een buikje en m’n billen steken ook een beetje uit. Gek figuur? Bij mij zakken alle broeken af. Altijd ruimte over in de taille. Heb zeg maar een recht figuur. Wel maat 38. Kan nooit goeie broeken vinden. Weet je voor dit figuur ook een geschikt merk?

  • Els Jansen zegt:

   Klinkt niet als een gek figuur Mariette. Maar vervelend als broeken afzakken. Ik zou denken dat je de broeken moet proberen voor de ronde heupen, dus bv de Angels-Dolly, Brax-Carola of een MAC Dream of Melanie. Die laatste heeft een slanke taille. Een ParaMi zou ook kunnen vanwege de soepele stoffen. Koop ze niet te groot; sommige broeken moet je 1 of 2 maten kleiner dan je normale maat kopen. En zoek een goede damesbroekenzaak!
   Laat je het me weten welke het ooit wordt? Groetjes Els

Reacties zijn gesloten.