Een skinny voor alle leeftijden

Maar let wel op het model

Skinnies: bijna elke vrouw draagt ze of heeft ze gedragen. Lekker makkelijk, en comfortabel door de grote hoeveelheid stretch. Soms iets teveel stretch naar mijn idee: dan blijft de tailleband zitten als ik opsta en moet ik mijn broek weer ophijsen. Waarschijnlijk iets te groot gekocht. Dan doe ik een niet-stretch band in de tailleband en is het probleem verholpen.

Maar daar wil ik het hier niet over hebben. Ik wil je vertellen hoe je er altijd goed uitziet in je skinny. Hoe oud je ook bent. Door de juiste skinny te kopen.

Punt 1: Zorg dat je skinny je benen mooier, lees: rechter, maakt. Dus dat je eventuele knokige knieën niet te zien zijn.

Ik adviseer skinnies te dragen die iets minder strak rond het bovenbeen zitten (zonder rimpels) en vanaf de knie wat rechter naar beneden lopen. Soms heet het dan geen skinny maar slim fit. Gewoon uitproberen.

Punt 2: Zorg dat je skinny niet strak rond je enkel zit. De smalle enkels laten de heupen daardoor breder lijken dan ze zijn. Ik noem dit het Bessy-Turf-effect. Je creëert een soort V van de enkels naar de heupen, en dat wordt nog benadrukt door smalle hakken. Zorg dus dat de pijp wat wijder om de enkel zit, dat de broek wat langer is en combineer hem met stevige hakken of platte schoenen.

Of draag je skinny met halfhoge laarsjes die het strakste/smalste deel verbergen. Hele korte wijde staan meestal niet zo mooi door het grote contrast: smalle enkel, brede laars.

Hoe staat het met jouw skinnies? Zijn ze ook zo strak? Of heb je ze al aan de wilgen gehangen? Vertel het me hieronder.

6 antwoorden
    • Els Jansen zegt:

      Dat is vervelend, Elly. Ik adviseer je op zoek te gaan naar een model dat net los om de knieën zit en van daaruit recht naar beneden. Dat zal wel geen echte skinny heten! Succes met de zoektocht!
      Hartelijke groet, Els

Reacties zijn gesloten.