Maken horizontale streepjes je dikker?

Als ze smal zijn, lijk je zelfs slanker!

Horizontale streepjes: veel vrouwen zijn er gek op. De beroemd geworden shirts met een blauw/wit streepje, het zogenaamde Bretonse streepje, hebben 3/4 of lange mouwen en een boothals. Het ene jaar zie je ze weer meer dan het andere jaar, maar ze blijven leuk. Als je ook een zwak hebt voor die streepjes, en wilt weten of het wat voor jou is, vertel ik je waar je op moet letten.

horizontale streepjes

Foto: WE-fashion

Het leuke aan horizontale streepjes is dat ze je niet dikker maken. Als je tenminste kiest voor smalle strepen. Dat komt doordat je oog niet stil staat bij een streep, maar juist als over een ladder over al die strepen heen racet. Als je dus dikker wilt lijken, moet je kiezen voor brede strepen zoals hieronder.

horizontale streepjes

Foto: Brax

Of je kiest voor één brede streep op borsthoogte om je borsten groter te laten lijken, zoals de dame hieronder.

horizontale streepjes

Foto: Bijenkorf/Marc O’Polo

Het slankmakende effect wordt natuurlijk groter als je over de streepjes een jas oid draagt. Dan heb je over je horizontale streepjes ook nog een verticale lijn gemaakt. Succes gegarandeerd!

Natuurlijk staan strepen het mooist bij vrouwen die veel rechte lijnen in hun uiterlijk hebben. Als je vooral ronde lijnen hebt, en toch een strepen wilt dragen, adviseer ik je die op je onderlichaam te dragen, of een jas over je streepshirt te dragen. (Lees hier meer over in Welk dessin past bij jou)

Zoals gezegd is de oorspronkelijke Bretonse streep blauw/wit. Voor veel vrouwen is dat een te hoog contrast. Als je een medium contrast hebt (lees hiervoor Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben?), kun je beter kiezen voor een streep met minder contrast.

Een streep laat zich moeiteloos combineren met effen stoffen. Maar als je een creatieve stijl hebt, zou ik zeggen: leef je uit en combineer de streep met een ander dessin. Succes!

Meer lezen over verticale en diagonale strepen? Lees dan Strepen en hun effect.