Je buik verbergen zodat niemand hem ziet

Welke vrouw wil dat nou niet?

Een vrouwenbuik is meestal wat bol: bij de een meer dan bij de ander. De gewoonste zaak van de wereld, maar er kan een moment zijn dat je denkt: ik wil geen uitstekende buik! Daarom geef ik je hier tips die je buik minder doen opvallen. En voor alle duidelijkheid: ik bedoel met de buik de bolling die onder de taille zit. Als je buik ook boven de taille dik is (en je weinig taille hebt), zijn de tips minder van toepassing.

De eerste tip is: kies voor een rok, jurk of broek met plooien uit het midden, want daarmee voeg je volume aan de zijkant toe. En daardoor zal je buik platter lijken. Zowel Maxima als Michelle Obama dragen regelmatig dit model. Die foto’s kun je zien op mijn Pinterest bord: buikje verbergen. Waarschijnlijk kun je de strik beter achterwege laten.

Foto: Hugo Boss

Op dezelfde manier werkt de peplum, het schootje. Door de peplum zie je de buik niet meer. En zowel je heupen als je taille lijken smaller. Maxima maakt ook daar regelmatig gebruik van!

buik verbergen

Het is niet altijd mode om je wijde bloes in je rok te stoppen. Maar als je een buik hebt, en een beetje taille, werkt het uitstekend. Zorg dat je bloes aan de voorzijde verder bloest dan je buik dik is; die laatste valt daardoor direct minder op. En als je kiest voor een lichte of fel gekleurde bloes en een donkerder rok of broek, werkt het nog beter.

Wat groot is, kun je kleiner laten lijken door het in tweeën te hakken. Niks om bang voor te zijn: je zorgt gewoon dat je top ergens halverwege de buik eindigt.

buik verbergen

Foto: Bijenkorf/All Saints

Diagonale lijnen werken ook goed. Die kun je zelf maken door een deel van je top in de broek- of rokband te doen. En ga op zoek naar shirts met de zogenaamde overhemd zoom: hoger opgesneden aan de zijkant dan voor en achter.

buik verbergen

Foto: only

Ten slotte: een wijdere bloes is natuurlijk ook een prima manier om een buik te verbergen. Kies wel voor soepele stof zodat je geen tent van je bovenlichaam maakt. Door de valling van de stof wek je in ieder geval de indruk een prachtige taille te hebben.

Er zijn ook wijde bloezen met elastiek onderin. Trek het elastiek omhoog in je taille zodat de bloes bloest.

buik verbergen

Foto: Geisha

En de laatste tip die werkt bij alles waar je de aandacht van af wilt leiden: draag iets bijzonders op een plek die gezien mag worden. Dan gaat alle aandacht daarheen. Strikken, volants, sieraden, of een decolleté, alle middelen zijn toegestaan!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een persoonlijk advies.  Klik op de rode knop voor meer informatie.