bobbels wegwerken

Knellende panty? Bobbels op de verkeerde plek?

Zo werk je ze weg!

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: een slapper wordende huid. De huid wordt steeds minder elastisch en dat heeft gevolgen: je beha snijdt wat meer in je vlees, je panty’s maken een hele slanke taille maar je hebt er wel bobbels onder en boven bij, en ook onder en boven je slip zie je steeds meer uitdijend vel.

Maar hier is nog wel wat aan te doen! Nee, ik bedoel niet de sportschool hoewel dat nooit kwaad kan. En ik bedoel ook niet dat je aan de shapewear moet (hoewel die ook steeds comfortabeler wordt).  Ik vertel en laat zien hoe je op een makkelijker manier je bobbels wegwerkt en wat je in je garderobe beter kunt vermijden.

Pas op met strakke kleding van dunne (stretch) stof. Strakke, aansluitende kleding is genadeloos want ze verhult niets. Vooral de dunne stretchstoffen, hi-tech, viscose tricot of katoenen tricot volgen je lichaam volledig. Prachtig als je een perfect lichaam hebt, maar niet als je bobbels hebt. Kies daarom voor mooi getailleerde kleding die iets ruimte laat: een paar cm tussen je lichaam en de kleding. Hoe dikker en steviger de stof, des te minder zul je je welvingen zien.

Draag onderkleding als een soort buffer. Door verschillende laagjes stof over elkaar te dragen, vallen bobbels weg. Dus trek weer eens een mooie onderjurk onder dat jurkje aan. En die strakke T-shirts hoeven niet weg, maar draag er wel iets overheen. Je bovenkleding kan beter uit meerdere lagen bestaan. Dat is extra handig in deze tijd met wel heel verschillende temperaturen!

Ik laat je hier de verschillende effecten zien: links een strakke stretchjurk, rechts met een onderjurkje.

bobbels wegwerken

Rechts is veel beter, toch?

En hier met een iets wijdere jurk: weg bobbels!

bobbels wegwerken

Als alternatief voor de panty in de taille, kun je ook eens denken aan stay-ups. Dat zijn kousen die op je bovenbeen eindigen. Dat werkt prima als je een wijdere rok aan hebt. Met een strakke rok heb je kans dat je de bovenrand van de stay-ups door je rok heen ziet!

bobbels wegwerken

Let ook goed op welke slips je koopt. Vermijd slips met een elastieken rand. Koop liever iets duurdere zonder randen. Voor strakke broeken en rokken zijn slips met langere pijpjes aan te raden. Of strings.

Heb jij nog een tip voor je slapper wordende huid? Deel hem hieronder!