Ouder en onzichtbaar? Liever hoe ouder hoe gekker.

Voeg eens wat volume toe!

Ouder en onzichtbaar? Ja, op zekere leeftijd word je niet meer gezien, las ik in diverse artikelen. En dat idee had ik zelf ook al af en toe. Heeft natuurlijk met de biologie te maken: je bent niet meer vruchtbaar, dus niet meer interessant voor de mannetjes.

Nu kun je ervoor zorgen dat je wèl gezien wordt. Door je net wat opvallender te kleden. Je hoeft niet alles te veranderen, je moet wel jezelf blijven. Maar voeg eens een bijzonder element toe. De huidige volumineuze trend (ik zie overal gewatteerde puffers en enorme schoenen) bied je daar alle gelegenheid toe. Een klein beetje uit de comfortzone: het gezegde hoe ouder hoe gekker kunnen we best eer aan doen, dames!

Ik laat je wat voorbeelden zien, en realiseer me dat niet iedereen het lef heeft om uit de comfortzone te stappen. Maar probeer het eens; een uitwendige verandering kan ook een inwendige verandering aanslingeren!

Laten we rustig en haalbaar beginnen. Een paar stevige stappers kun je altijd gebruiken. De hele dag rondrennen op hakken doe ik al een flink aantal jaren niet meer: pijn aan mijn knieën. Met platte schoenen heb ik daar nooit last van (hoewel ik daarmee regelmatig op het asfalt beland; ook niet fijn). Hieronder zie je een stel met dikke zolen. Daar zie je er op slag een stuk stoerder mee uit. Probeer ze maar eens: vooral ook onder je keurige broek.

ouder en onzichtbaar?

Eve in Paradise

Je kunt natuurlijk ook je broekspijpen oprollen en je (liefst kleurige) sokken laten zien! Instant stoer en opvallend.

ouder en onzichtbaar?

Penn&Ink

De volgende dame durft met haar witte laarzen: een mooie combi met haar jas en shirt. Die witte laarzen trekken gegarandeerd de aandacht.

ouder en onzichtbaar?

Modehuis Blok/Antik Batik

Of wat dacht je van een baret of hoedje op je hoofd? Gegarandeerd dat je daarmee gezien wordt. En uit ervaring kan ik je vertellen dat een wollen baret lekker warm is.

Bouffante

Of probeer eens een hoed. Je hebt hele eenvoudige en draagbare.

Een mooie gekke tas werkt ook om jezelf wat in de kijker te spelen.

 

Van Zuilen/Stand Studio

Daarmee kom ik op de volumineuze gilets die je nu veel ziet. De volgende combi is draagbaar, en wat mij betreft een aanrader. Heerlijk kleurig. Voor sportieve vrouwen.

ouder en onzichtbaar?

Modehuis Blok/Co Couture

De volgende gilet is niet volumineus maar verbreedt wel je bovenlichaam door de brede schouder. Door de combinatie met een trui met strakke mouwen en de verticale lijnen zie je er vast slanker in uit.

ouder en onzichtbaar?

Summum

Veel succes met uitproberen!

 

6 antwoorden
  1. Bets zegt:

    Hallo Els,

    Vandaag zit ik achter de PC met het t shirt dat ik samen met jou scoorde. Dan moet ik gelijk aan jou denken! De diverse andere kledingstukken draag ik ook nog steeds met veel plezier. Toevallig? kwamen we op deze ‘samen winkelen dag’ allebei aanlopen met een knalrode jas. We vielen daardoor zeker op. Tip voor lezers: Weet je net als ik niet zo goed wat nu wel en niet bij elkaar past dan raad ik je aan om eens met Els te gaan winkelen. De tips die ik (thuis) kreeg om bestaande kleding te kunnen gaan hergebruiken waren ook een suc6!

    • Els Jansen zegt:

      Hallo Bets, wat fijn dat je zoveel plezier van het advies hebt, en wat lief dat je me dit meldt. Betere reclame kan ik me niet wensen!

Reacties zijn gesloten.