model halslijn

Welke halslijn past bij jou?

Kijk eens goed in de spiegel…naar het model van je halslijn

Er goed uitzien heeft veel te maken met een harmonieus beeld creëren. Een harmonieus beeld ontstaat door herhaling. De halslijn van je shirt, jurk of colbert speelt hier een belangrijke rol in aangezien die vlak bij je gezicht zit. En meestal wil je dat daar vooral naar gekeken wordt.  Dus wat ga je herhalen vanuit je gezicht? De vorm van je gezicht!

model halslijn

Deze dame heeft een ovaal gezicht: de lijn van jukbeenderen tot kin is redelijk recht maar verder zijn de contouren rond. Zowel de halsketting als de halslijn van de rode top  volgen heel mooi haar gezicht. Dit geeft een harmonieus beeld!

De ketting markeert tevens haar hoogste balanspunt. De halslijn eindigt iets beneden haar laagste balanspunt. En zo ontstaat dus toch harmonie. (Meer over balanspunten lees je in deze blog)

model halslijn

Foto: Macys

Bij deze vrouw staat een V-hals prachtig: hij volgt haar gezicht en heeft de juiste diepte.

Door te kiezen voor een top die je halslijn volgt, weet je zeker dat je harmonie aanbrengt in je uiterlijk. Maar natuurlijk wil je ook wel eens andere halslijnen dragen! Houd bij de keuze rekening met het volgende:

 • vrouwen met rondere contouren staan ronde halslijnen mooi,
 • vrouwen met rechte contouren staan rechte halslijnen mooi, maar zij kunnen ook ronde halslijnen dragen.

Ronde halslijnen staan bij de meeste gezichtsvormen mooi. Als je een erg hoekig gezicht hebt, kun je er door een ronde halslijn zachter uitzien. Als je vooral ronde lijnen in je gezicht hebt, moet je oppassen met vierkante halzen. Dat maakt het beeld onrustig.

En dan nog even over de breedte van de halslijn. Wellicht heb je wel eens een T-shirt gehad met een hoge halslijn. En dat je je eigenlijk niet lekker voelde in dat shirt. Dat heeft te maken met het volgende: de halslijn  moet breder zijn dan het breedste deel van je hoofd, anders lijkt je hoofd een beetje los op je romp te staan. Een iets wijdere hals geeft ruimte aan je gezicht. Zorg dus altijd dat je halslijn breder is dan het breedste deel van je hoofd!

Overigens hoef je je top met een foute halslijn niet direct weg te gooien : combineer hem met een ketting of een jasje op het juiste balanspunt en je ziet er weer prima uit!

Kortom: kijk eens goed naar de vorm van je gezicht. En kijk dan nog eens naar het effect van elk model halslijn op je uitstraling. Zie je de verschillen?
Veel plezier ermee! Lukt het niet? Laat het me weten.

6 antwoorden
 1. Josephine zegt:

  Handige kleding tips
  Is bij de halslijn ook niet de grote van je borsten belangrijk?

  Ik heb volle borsten en bij een hoge halslijn lijken ze veel groter net raketten.
  Bij een V halslijn vallen ze niet zo op.

 2. Chris Bolsius zegt:

  Beste Els,

  Dank voor al je leuke mails en tips. Ik ga zorgvuldiger kijken en kopen.
  Wat bedoel je in deze mail met het balanspunt?

  Groet!

 3. Yvonne Casander zegt:

  Heel interessant, Els.
  Wel erg veel nadenken. Volgens mij doe ik het meestal wel goed op gevoel.

  • Els Jansen zegt:

   Hartstikke goed, Yvonne. Fijn als je geen echt foute shirts hebt. En mocht je er toch nog een tegenkomen, dan weet je nu waar het aan ligt en dat je het kunt combineren met iets anders zodat het plaatje weer klopt!

Reacties zijn gesloten.