Bets

Kledingstukken exit, zelfverzekerd de lente in

Aan het einde van 2019 de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt op de dag van de Brexit. Heel toepasselijk want meerdere kledingstukken zijn nu, door de toelichting van Els, echt exit.

Ik heb nu meer ruimte, meer overzicht en vooral mooie tips om bestaande kledingstukken na een kleine aanpassing weer veel meer te gebruiken. Els had al heel snel door dat ik vooral toegankelijk en stijlvol wil zijn. Diverse kledingstukken bleken juist het tegenovergestelde effect te hebben. Ik weet nu veel beter waar ik op kan letten en een volgende shopafspraak gaan we plannen. Met enkele goede basisstukken ga ik zelfverzekerd de Lente in.

Rinske van Dijk

Ik voel me veel meer mezelf

Door de kleren heen zag ik in mijn kast de kleding niet meer, zeg maar. Bij het maken van een juiste selectie bood Els uitkomst.

Wat ik knap vind is dat Els dwars dóór die berg kleren heen in korte tijd míjn persoonlijkheid wist te zien. Haar typering is voor mij de grootste winst.

Mijn vormen en belijning zijn vrij recht. Zelf kwam ik daardoor vaak uit bij een beeld dat snel afstandelijk kon worden. Door het verleggen van nuances creëerde Els een look die nonchalanter en zwieriger is. Met kleren die er al waren maakten we nieuwe en frisse combi’s. Daarin voel ik me veel meer mezelf.

Met de nieuw verworven inzichten kon ik voor heel wat kledingstukken een betere bestemming vinden. Heel tevreden ben ik nu met mijn overzichtelijke kledingkast. Bovendien hadden we een erg leuke dag.

Dankjewel Els!

Katharina Grosser

Geen spijt van TOP-arrangement

Els heeft mij fantastisch geholpen om mijn stijl te verfijnen en zekerder te worden in mijn kledingkeuze. Vroeger was dat geen probleem, maar als 45-plusser met veel rondere heupen en een buikje werd dat steeds lastiger. En dat het winkelpersoneel nooit eerlijk mag zijn en bij alles wat je aantrekt roept ‘mooi’ of ‘heb ik ook’ helpt ook niet.

Dankzij de duidelijke stylingtips en de handige kleurenwaaier kan ik nu in winkels snel een inschatting maken welke kleuren, stoffen en modellen het beste bij mij passen. En ik heb eindelijk afscheid genomen van de kledingstukken die ik toch nauwelijks of nooit droeg. Wat overbleef is opeens makkelijk te combineren met de nieuwe aanwinsten. Kortom, mijn outfit voor de dag kiezen gaat nu heel snel en ik ben veel minder geld kwijt aan miskopen. Het was de investering absoluut waard!

Ria van der Stok

Wat trek ik aan voor de bruiloft?

De uitnodiging voor een trouwfeest geeft als kledingstijl aan “casual en feestelijk”. Ik heb aan Els gevraagd om mij tijdens het shoppen te adviseren o.a. omdat ik vaak met dezelfde stijl en kleuren thuis kom.

Het is erg leuk. Els heeft voorwerk verricht: geeft voorbeelden van kledingstukken door op de mail waarop ik kan reageren, en heeft de keuze gemaakt voor een aantal winkels.

Eerlijk gezegd zou ik zelf niet de rok die Els koos uit het rek gehaald hebben maar de rok staat fantastisch, samen met de erbij gevonden top, jasje en schoenen. Het is een “hippiestijl” geworden, waarbij een pump of sandaaltje gedragen kan worden. Fijn voor die dag: pump en jasje bij het officiële deel en later het sandaaltje.

Ik ben goed geslaagd en vind het heerlijk dat mijn kledingkeuzestress is opgelost!

Rinske van Dijk

Leuke kledingworkshop

Op een warme middag heeft Els een verfrissende  en gezellige workshop verzorgd!

Iedereen is op haar eigen wijze met de informatie aan de gang gegaan: Liesbeth heeft  het aansluitende weekeinde haar kledingkast opgeschoond: een grote zak kleding voor de kringloopwinkel en een aantal mooie jurken voor familie en vriendinnen. Sylvia had er een nieuw tijdverdrijf bij op het terras: om je heen checken of de kleding goed past bij de diverse passanten. Zelf merkte ik dat ik direct met “andere ogen” mijn kleding bij elkaar zocht. Het was dus een waardevolle middag!

Henneke de Goede

Shoppen was inspirerend!

Het was heel inspirerend om met Els te winkelen, je kijkt namelijk niet alleen naar leuke kleren maar naar leuke kleren die je goed staan. Dat klinkt misschien logisch maar het is zo simpel nog niet. Hoe je jezelf in de spiegel ziet is anders dan hoe je in de ogen van de ander, dus in het ‘echt’, overkomt. En dat kan veel uitmaken. Els ziet dat goed.

Ik weet nu hoe ik als persoon meer in het oog val. Dat is fijn voor op mijn werk en bij meer officiële gelegenheden. Dus ik ben er blij mee! Gelijk mijn hele kledingkast doorgenomen want ik weet nu wat er weg kan, in de kledingbak voor een goed doel uiteraard. Dus dat ruimt ook lekker op.

Marian Rietveld

Shoppen na kledingadvies: goede toevoeging

Al jaren had ik het idee om een keer een kledingadvies te vragen. Eindelijk dan toch gedaan, bij Els. Het was heel leuk om te doen. De uitleg en het inzicht dat je krijgt helpt je gemakkelijker keuzes te maken. Els past zich aan bij wat bij jou past, dat heb ik als heel prettig ervaren. Niet van sportief naar tuttig, maar lekker in mijn kleur en het is zo simpel om dan je aanpassingen in je kledingkast te maken. Het shoppen was een goede toevoeging. Misschien ga ik nog wel eens uit mijn comfort zone.

Bedankt Els, het was gezellig en leerzaam.

Andrea van der Geest

Stap voor stap naar inzicht

Vorige week is Els Jansen bij mij langs geweest voor een kleding- en kleuradvies. Ik zag door de bomen het bos niet meer wat bij mij paste en wat niet, dus heb ik haar hulp ingeroepen. Ze nam me eerst stap voor stap mee langs alle aspecten die van invloed zijn op de match tussen de kleding en de persoon die het draagt. Zo legde ze mij bijvoorbeeld uit hoe de belijning in mijn gezicht invloed heeft op mijn halslijn. Daarna gingen we deze theorie in de praktijk brengen met kledingstukken uit mijn kledingkast. Dat is ontzettend behulpzaam, omdat ik nu beter begrijp waarom ik me ergens niet prettig in voelde (of juist wel) en dan kan ik in het pashokje ook betere beslissingen nemen. Het eindigde met het kleuradvies en die maakt het helemaal af. Ook hier liet ze me meekijken zodat het inzicht welke kleuren bij me passen groeide. Bij het stapeltje kleuren dat overbleef had ik echt het gevoel: ja, dat klopt!

Nu heb ik meer zelfinzicht, een kleurenstaaltje, alle tips bij elkaar in een document en de toezegging dat ik bij toekomstige vragen bij haar terecht kan. Afgelopen week heb ik met een gerust hart kleding weggedaan die nog in mijn kast hing om ooit gedragen te worden en nu is er ruimte in mijn kast voor kledingstukken die zowel bij mij als bij elkaar passen.

Hetty van Soest

Advies voor moeder en dochter

Tijdens het advies heeft Els diverse stijlen toegelicht en kleuren getoond die flatteren en je uitstraling verbeteren. Heb hier leuke dingen uitgehaald en ook wel bevestiging gekregen.
Kortom een leuke aanrader om een beter beeld van je zelf te bewerkstelligen!

Anneke Schuurman

In één consult heel veel gedaan

Bij Els ben je absoluut in goede handen, vriendelijk, gestructureerd en betrouwbaar. Haar sterke punt vind ik haar analytische, bedachtzame blik in combinatie met haar creativiteit. Het consult overtrof op alle punten mijn verwachtingen. Het geeft me een gedegen basis voor een goede garderobe, die mij veel tijd en geld bespaart.

Kiki

Advies en garderobecheck: betrokken en professioneel

Ik heb het als heel plezierig ervaren, die twee middagen. Het is toch een wat intieme aangelegenheid, maar Els was betrokken en (niet te) afstandelijk! Gewoon professioneel. Heel prima. Ik ben me zeer bewust geworden wat een rommeltje ik allemaal in die kasten heb hangen. Veel dingen zijn al erg oud. Daar moet verandering in komen!!!!

Ook ga ik gewoon meer kleur bekennen!! Vanaf nu durf ik het wel weer! Dank je wel, het leven is te kort om me aldoor te verstoppen.

Sandra

Els volgt mijn tempo

Ik vond het tijdens het kledingadvies prima gaan. Els volgde mijn tempo en kon over alles wat zinnigs zeggen. Ik denk dat ik nu veel kritischer naar kleren zal kijken, niet alleen kleur en print, maar veel meer ook naar het model, lengte van een jasje en waar de knopen sluiten. Opvallend ook dat mijn haarlengte en hoe ik het draag een rol speelt bij al of geen kragen. Daar heb ik nooit bij stil gestaan.

En gisteren al opruimend heb ik alle niet flatterende broeken en shirts op een stapel gemikt die een goede bestemming krijgt, waardoor al weer wat ruimte in mijn kast is gekomen.

Marja Dijkstra

Advies en garderobecheck: nieuwe combinaties

Genoeg om aan te trekken, maar toch vaak dezelfde kleding kiezen in kleur en stijl. Ik had behoefte aan iets verrassends! Met Els allerlei combinaties uit mijn kledingkast uitgeprobeerd en nuttige tips gekregen. Hierdoor heb ik zelf nieuwe vlotte outfits gekozen, die goed aansluiten bij mijn huidige leefstijl en levensfase. Veel complimenten gekregen van vrienden en collega’s!

Maartje van Tongeren

Drie-stappenplan: Vakkundig en plezierig

Helaas had ik best wel wat miskopen in de loop der jaren verzameld. Ook had ik ’s ochtends vaak stress “wat trek ik nou weer aan”… Terwijl mijn kledingkast goed gevuld was. Daar wist Els wel raad mee! Els heeft mij buitengewoon vakkundig en plezierig geholpen bij mijn “stijl” en een daarbij passende garderobe. Ik weet nu welke combinaties, kleuren en stoffen goed bij mij passen. Dat maakt shoppen sindsdien veel makkelijker! Miskopen behoren tot het verleden. De financiële investering was het meer dan waard. Ook gezien de tijd die Els er voor mij instopte. Ik had dit eigenlijk al jaren eerder moeten doen!

Aanvulling na een paar jaar:

Ik heb nog elke dag profijt van jouw analyse en adviezen! Mijn garderobe is uitgedund maar wat ik heb is spot on!

Joke Leemhuis en vriendinnen

Workshop: gezellig met goede tips

Els heeft ons, 5 vriendinnen, een gezellige middag bezorgd met veel persoonlijke aandacht en goede tips. Wij kunnen hier goed mee verder en kijken anders naar onszelf en onze kleding. Els is een prettige, ontspannen en flexibele vrouw, die jou serieus neemt; we hadden hier dan ook echt iets aan. Els, dank je wel voor deze workshop!

Corrien Dam

Ik weet nu beter wat me staat

Verrassend vind ik dat ik nu weet waarom iets een miskoop is. Mooi is dat Els door een kleine wijziging in een vestje ervoor heeft gezorgd dat ik het nu wel kan dragen. Ik ben meteen naar de stad gegaan en heb twee hemdjes gekocht in mijn kleuren. Ik weet nu dat ‘gedempte’ kleuren mij niet goed staan. En ik weet hoe ik mij slanker kan kleden, en waarom iets mij goed staat.

Janneke de Graaf

Cadeau voor mezelf

Op de kledingruilbeurs in Lunetten deze winter leerde ik Els Jansen kennen. Ze gaf daar die middag kledingadvies voor wie dat wilde. Omdat ik me in een onbekende groep daar wat ongemakkelijk bij voelde, besloot ik bij mij thuis een afspraak te maken. Een verjaardagscadeau voor mijzelf! In een mijn vertrouwde omgeving, kreeg ik een prettig en persoonlijk advies. We hebben samen mijn favoriete combinaties en miskopen bekeken om te kijken wat werkt en wat niet. Ik kreeg  advies over welk type kleding goed bij mijn figuur past en waarom. Wat het effect van bepaalde te drukke of te grove prints kan zijn en welke stoffen beter bij mij passen. Tot slot hebben we ook gekeken welke kleuren het best bij mij passen. Els maakt ook hier een foto van, net als van de favoriete, goedgekeurde kledingsetjes. De foto’s krijg je na afloop toegestuurd met een kort verslag en winkeltips. Dat maakt het bezoek helemaal af. Ik merkte deze zomer  zelf wel dat ik in de winkels nog wel twijfelde over kleren die ik aanpaste. Hopelijk helpen de styling tips op de website me om er meer oog voor te krijgen.

Janneke Richter

Dankzij het kleding- en stijladvies van Els weet ik nu precies wat voor kleuren en kleren me goed staan. Dat maakt winkelen (geen hobby van me…) een stuk leuker om te doen!

Esther Winkelhuis

Moeder/dochter kledingadvies

Ik heb mijn moeder een kledingadvies van Els cadeau gegeven. Het was leerzaam en leuk. Doordat Els werkt met kleding die mijn moeder en ik mee hebben gebracht, kunnen we meteen zien wat wel of niet voor ons werkt en met name waarom dat zo is. Mijn moeder en ik staan voor de spiegel en Els trekt iets omhoog of omlaag of vouwt een te grote kraag weg. Soms is er nog wat aan te doen door een kleine ingreep, zoals een ceintuur of iets. En soms is het zo duidelijk dat een kledingstuk niet werkt dat het eindelijk weg mag. Het is leuk om met elkaar bezig te zijn en op die manier mijn moeder weer op een andere manier te leren kennen. Alle kleding die voorbij komt heeft vaak een verhaal en ook dat is leuk om te horen. Ik heb Els nu 2 keer meegemaakt en zij is voor mij ook een voorbeeld hoe je er goed en met name authentiek uit kunt zien, dus ik neem het advies graag van haar aan. Daarnaast is ze een prettig persoon. Door de manier waarop ze haar advies brengt, kan ik het goed horen.

Karin de Goede

Nieuwe inzichten

Door de rustige duidelijke uitstraling van Els, kom je tot goede keuzes bij het kopen van kleding. Zij luistert heel goed naar je eigen mening over kleding en respecteert deze. Als geen ander weet zij je nieuwe inzichten te geven, zodat je ook eens anders naar je kleding kijkt en ook eens ‘andere’, nieuwe keuzes durft te maken. Mijn omgeving reageerde heel positief over de kleding die ik samen met Els gekocht heb. Els, bedankt.

Margje

Duidelijk

Na Els’ advies werd voor mij duidelijk welke kleding ik weg kon doen en welke soort kleding mijn garderobe het beste zou kunnen aanvullen. Haar adviezen waren heel praktisch toepasbaar: welke kleding past bij mij qua soort, vorm en kleur. Ik heb nog nooit zo efficiënt kleding gekocht en daar ben ik heel blij mee. Dit schrijf ik in mijn nieuwe bootcut/flared jeans met kort blauw (nep)leren jasje, naar aanleiding van het advies gekocht. Ik pak ze allebei graag uit de kast. Mijn 10 jaar oude, roze lange–mouwen T-shirt past er prima bij.

Mieke Reitsema

Zelfverzekerd

Ik vond het erg spannend om Els mijn kleding te laten zien, ik had een soort schaamtegevoel voor mijn kast met spullen die niet meer pasten. Maar ze stelde mij erg op mijn gemak. Tijdens het passen gaf ze aan wat mij wel/niet goed stond, welke combinaties ik kon maken, waar ik op moest letten. Mijn sterke kanten benadrukken, en mijn minder sterke kanten bedekken. Uiteindelijk bleek dat ik veel meer kon dragen door de juiste combinaties te maken. Met de stijltips die ik van Els gekregen heb, heb ik mij daarna gekleed en….ik voelde mij goed, zelfverzekerd!!!

Wendy de With

Je hebt me echt met andere ogen leren kijken. Het blijft moeilijk maar ik heb er wel lol in.