Korte nek en grote borsten? Dan geen col.

Wat dan wel? Vier tips.

Vrouwen die grote borsten hebben en een korte nek kunnen beter geen col dragen. In ieder geval niet zo. Kijk hier maar naar, wat vind je ervan?

Niet zo charmant he? Dat komt voornamelijk door de col. Die maakt van je bovenlichaam één massief blok. Ik zet voor je op een rijtje hoe je er beter uit kunt zien.

Kies de juiste halslijn

V-halzen, vierkante halzen en sjaalkragen zijn de mooiste halslijnen voor vrouwen met grote borsten en korte nek. Deze maken namelijk allemaal een verticale of diagonale lijn waardoor je bovenlijf kleiner lijkt. En een lagere hals geeft ruimte aan je gezicht.

Foto: Laura.ca

Hier een jurk met een V-hals: van een Poolse site, Biu Biu, waar je kleding kunt bestellen met een passende borstmaat.

Foto: Biubiu.pl

Draag iets over je top

Door over je top een colbert of vest te dragen, maak je (nog meer) verticale lijnen. Daardoor wordt je borstpartij als het ware opgedeeld in kleinere stukken. Een openvallend jasje staat vaak mooier dan een gesloten jas. Hieronder een jasje over een top met diagonale zoom. Weer een diagonale lijn!

korte nek grote borsten

Foto: Laura.ca

En een lang vest op een opvallende broek staat leuk als je slanke benen hebt!

Kies voor soepele niet te dikke stoffen

Een top, jasje of vest van een stijve stof heeft de neiging af te staan vanaf de borst. Daardoor zullen deze groter lijken. Dat heb je niet met een soepele stof: die valt direct naar beneden, en verdient daarom altijd de voorkeur. Als je een sjaal wil dragen om verticale lijnen te maken, geldt eveneens: kies voor soepele stof.

Draag een ketting

Je kunt ook een lange ketting gebruiken om verticale lijnen te creëren. Kies wel voor een ketting die tussen je borsten doorloopt, zodat hij ook onderaan tegen je huid hangt. Maar een korte ketting is ook prima: die trekt de aandacht naar boven, naar je gezicht.

korte nek grote borsten

Foto: Laura.ca/Alison Sheri

Lees eventueel mijn blog over halslijnen nog eens voor de juiste lengte van je ketting!

Ik wens je weer veel succes in en met je kledingkast!

3 antwoorden
 1. Martha Reinders Titahena zegt:

  Ik vind de adviezen erg leuk. Ik ben 72 jaar. IK heb een bruine huidskleur en zou graag advies willen, welke kleur mij het beste staat. Mijn kleerkast is grotendeels gevuld met kleren in de kleuren: zwart, wit, beige en zand/creme.
  Alvast bedankt
  Martha Rrinders

  • Els Jansen zegt:

   Dank je voor het compliment, Martha. Ik kan je zo niet vertellen welke kleur jou het beste staat. Daarvoor moeten we echt een life afspraak maken! Groetjes Els

Reacties zijn gesloten.