Welke jurk flatteert met een dikke buik?

Waar moet je op letten?

Liesbeth mailde me een aantal maanden geleden dat ze niet weet welke jurken haar flatteren met haar buik: Vrouw 65 jaar. Goede proporties, maar 10 kg te zwaar. Buik, buik en nog eens buik. Alleen maar wijde linnen broeken met bijbehorende tops dragen verveelt.  Graag wat tips en hulp…! 

Natuurlijk zijn er flatterende jurken voor vrouwen met een maatje meer. Ik laat je er hier een aantal zien en vertel je hoe ze van je buik afleiden.

Het belangrijkste bij je kledingkeuze is : vermijd strakke kleding. Vrouwen van 30 met een maatje meer kunnen zich nog wel strakke jurken veroorloven. Maar op je 65ste heeft je huid zijn elasticiteit al wat verloren, en kun je zichtbare bobbels beter voorkomen. Het mooist staan vaak de wat zwieriger jurken van soepele stof.

En welke jurk flatteert met een dikke buik? Een die je wel een vorm geeft, met een denkbeeldige taille ergens tussen borst en buik.

jurk flatteert met een dikke buik

klingel.nl/laura-kent-jurk-met-modieus-dessin-665386

Je ziet dat de jurk wel een taille heeft, maar die sluit niet aan. De jurk wekt de indruk dat je een taille hebt, en daar gaat het om! Het volgende jurkje heeft een verhoogde taille, en dat is ideaal voor buiken, want die hebben dan alle ruimte.

jurk flatteert met een dikke buik

Klingel.nl/sara-lindholm-jurk-964007

De volgende jurk flatteert met een dikke buik doordat de zoom taps toe loopt en de jurk dus slank is onder de borst en bij de knie. Zo ben je niet vormloos. Aangezien de blik naar de benen gaat, is het model vooral voor slanke benen.

maatjemeer.nl

Een volgende tip voor een flatterende jurk is: kies voor een dessin. Een dessin heeft namelijk als effect dat het oog de contouren van je lichaam niet volgt, maar wel de lijnen in het dessin. Het oog wordt als het ware afgeleid en ziet geen dame met buik maar een dame met een vrolijke jurk!

Klingel.nl/sara-lindholm-jersey-jurk-met-animaldessin-608123

Je kunt daarvoor ook een lange ketting inzetten. Het oog volgt de ketting, en minder je contouren.

En een diagonale lijn in de jurk werkt ook prima om het oog af te leiden!

jurk flatteert met een dikke buik

Klingel.nl/alba-moda-jurk-in-prachtige-patchworklook-963426

De volgende jurk geeft het oog zoveel lijnen om te volgen dat het zeker de weg kwijt raakt!

jurk flatteert met een dikke buik

Klingel.nl/alba-moda-jurk-met-opvallende-etnopatronenmix-794789

De lengte van de mouwen heeft ook invloed op je verschijning. Zorg ervoor dat je mouwen nooit op het breedste deel van je lichaam eindigen. Meestal zal een halve mouw het mooist staan. En vanzelfsprekend kies je geen wijde mouwen!

Een mooie lengte van je jurk is meestal op of net onder de knie. Dat geeft je een vlotte uitstraling. Maar als je prachtige slanke benen hebt is iets boven de knie ook prima. Een lange jurk kan ook mooi staan. Als je niet zo lang bent, is het verstandig om nog wat been te laten zien en dus een lengte net boven de enkel te kiezen.

Klingel.nl/angel-of-style-maxi-jurk-met-elastische-band-in-de-taille-488342

En dan nog de hals: een V-hals maakt ook een diagonale lijn en is daarom te verkiezen boven een ronde of boothals. Zeker als je grote borsten hebt.

Voor vrouwen die een jurk al gauw wat tuttig vinden staan: trek er een paar stoere sneakers onder aan. Deze van Diemme hebben een fijne kleur als je een lichte huidskleur hebt: geen contrastlijn. En: je kunt voortaan wandelen in een jurk!

Diemme/ Casonetto_Sand_Futuro_Women