Afhangende schouders? Doe er wat aan!

Dan laat je zien dat je de wereld aan kunt!

Mensen met rechte schouders komen anders over dan mensen met heel lage schouders. We noemen dat laatste ook meestal afhangende schouders en dat klinkt niet zo positief. Ter wijl het niets zegt over je daadkracht.

Met rechte schouders zie je er eerder uit alsof je alle problemen goed aan kunt. En soms is het handig om zo over te komen. Bij een sollicitatie bij voorbeeld, of als je je eigen dienstverlening wilt verkopen.

Sommige mensen hebben van nature hele rechte schouders. Ik weet dat mijn moeder vroeger vaak de schoudervulling uit haar kleding haalde. Die had ze niet nodig. Ze kreeg er een bobbel van op haar rechte schouders. Nu heeft ze die schoudervullingen niet meer nodig ook al zijn haar schouders niet meer zo recht. Ze hoeft in het verzorgingshuis geen indruk meer te maken.

Bij mijn adviezen kom ik regelmatig mensen tegen met wat lagere schouders. Gemiddeld ligt de schouder ca 4 cm lager dan bij de hals. Maar ook dan passen jasjes niet altijd mooi om de schouder. Kijk eens naar deze vrouw in het oranje shirt. Haar schouders hangen iets af.

afhangende schouders

In een jasje met schoudervullingen zou ze meer power uitstralen.

Soms is een standaard schoudervulling niet groot genoeg. Je ziet dat soms aan wat plooien op de schouder of rond de mouwinzet. Een extra vullinkje, of een grotere, lost dat eenvoudig op.

Als je afhangende of smalle schouders hebt, zorg dan dat je schoudernaad altijd op de schouder zit, en niet eronder zoals in het volgende jack.

afhangende schouders

Dus kijk eens in de spiegel naar jouw schouders. Lopen ze erg schuin? Trek een jasje aan. Trek dan de bovenkant van de schouderlijn iets omhoog tot de lijn recht loopt. Zie je het verschil? Als het je bevalt, ga dan naar de fourniturenwinkel en vraag om ronde/raglan schoudervullingen. Die passen vaak het mooist omdat ze ook een deel (de kop) van de mouw liften. Thuis zet je die dan zelf in je jas. Er zijn ook verwisselbare schoudervullingen met klittenband, die je ook goed onder een T-shirt kunt dragen, of soms vastmaakt aan je behabandje. Dan zie je er altijd daadkrachtig uit.

afhangende schouders

Ik ben benieuwd of je deze tip nuttig vond. Reageer je hieronder? Of op Facebook?