Stijltips voor 50+ dames

Hoe je er ook als 50-plusser prachtig uit kunt zien

Mode verandert, stijl blijft, zei Coco Chanel. Je stijl is namelijk iets wat helemaal van jou is, en te maken heeft met je persoonlijkheid en voorkeuren. En die veranderen ook niet zomaar.

Maar je lichaam verandert wel gedurende je leven. Door een zwangerschap, door ziektes, of gewoon door veroudering. En sommige kleding draag je op een gegeven moment niet meer: het past niet bij je leeftijd, of het staat niet meer leuk. En daar sta je dan voor je kast: veel spullen, maar ze passen wat minder bij je huidige levensfase.

De kunst is dan om leuke kleding te vinden die goed bij je veranderde lijf past, bij je platte billen en verdwenen taille, en je minder strakke huid. Maar wel bij je eigen stijl te blijven! Best lastig, ondervond ik zelf.

Ik geef je daarom graag wat tips. En natuurlijk veel plaatjes van kleding die misschien wat voor je is. Stuk-voor-stuk geschikt voor meisjes van 50 en ouder.

Eerst de vijf algemene tips over kleding na je 50ste:

 1. vermijd strakke kleding
 2. kies voor iets dikkere stof bij aansluitende modellen (die verhult meer)
 3. kies voor een goede pasvorm (beter iets duurder en minder kleding!)
 4. zorg dat je weet welke kleuren je flatteren
 5. draag altijd één mooi stuk (kleding of accessoire).

Mooie outfits voor 50+

Kies in plaats van skinnies voortaan broeken die wel strak zitten om de billen, maar niet je hele been omspannen. Je strakke skinnies kun je nog dragen als een soort legging onder  een lang tuniek of een jurk.

Combineer je broeken in plaats van met een strakke top vaker met een mooie top van soepele stof die van alles verbergt en je taille aan de verbeelding overlaat. Licht getailleerd, of ongetailleerd.

Of kies voor een colbert of knoopjurk over je strakke T-shirt! Een steviger stof verbergt je bobbeltjes!

stijltips voor 50+

Broeken met wijde pijpen zijn ideaal om een minder strak figuur te verstoppen. Deze broeken zie ik nog veel te weinig op straat, terwijl ze toch heerlijk dragen en met van alles te combineren zijn. Wat dacht je van deze linnen combi voor de zomer?

stijltips voor 50+

Foto: vividlinnen.com

Mini is alleen nog leuk voor een 70’s-party; kies op normale dagen voor een lengte tot op of net boven de knie. Langer maakt ouwelijk! Of ga eens voor echt lang: staat uiterst vrouwelijk en kan in alle stijlen, van naturel tot klassiek.

In plaats van strakke jurkjes kun je beter kiezen voor jurken die getailleerd zijn en je lijf volgen maar niet omspannen: dus kies voor mooie minder elastische stoffen. Sowieso hebben jurken een voordeel boven een rok en top: ze hebben geen strakke tailleband, dus je hebt minder gauw bobbeltjes.

Vind je jezelf in een jurk net iets te keurig? Combineer hem dan met een stoer jack tot op taillehoogte en/of platte schoenen.

En wat dacht je van een pak? Een broek en jas in dezelfde kleur heeft als voordeel dat je langer lijkt. En het is echt niet zo dat je er in pakken altijd stijf uitziet. Integendeel!

Ook met een jonge geest in een ouder lichaam kun je er prachtig uitzien; het is afhankelijk van je stijl, en van je werkzaamheden, waar je voor kiest. Als je wel wat ondersteuning bij je zoektocht kunt gebruiken, sta ik voor je klaar!

De volgende blogs hebben een relatie met dit onderwerp:

Help, ik word steeds vierkanter!

Hoe zie ik er weer leuk uit?

Combineer strak met wijd

Knellende panty? Bobbels op de verkeerde plek?

Nog niet aangemeld voor mijn nieuwsbrieven? Doe het hier!

4 antwoorden
 1. Sylvia zegt:

  Erg jammer dat je voor de voorbeelden, hele jonge, strakke en lange modellen gebruikt. Hiermee kan ik me totaal niet identificeren!

  • Els Jansen zegt:

   Het is erg moeilijk om dezelfde kleding gedragen door oudere of zwaardere modellen te vinden. Waar mogelijk doe ik dat wel. Maar de meeste winkels gebruiken vooral slanke jonge modellen om hun kleding te tonen…

  • Els Jansen zegt:

   Dank, Margret. Fijn als je er wat aan hebt! Heb je je al aangemeld voor mijn nieuwsbrief?

Reacties zijn gesloten.