Stoer pak iets voor jou?

Een pak kan stoer, vrouwelijk en zakelijk tegelijk zijn!

Het valt niet altijd en voor elke vrouw mee om iedere dag weer de juiste kleding te vinden in je kast. Sommigen zijn weleens jaloers op mannen; die trekken gewoon een van hun pakken aan en kiezen daar een passend shirt bij. Twee dames, Yvonne Vermeulen en Ingrid Robers, zijn zelf aan de gang gegaan: zakelijke kleding voor vrouwen vonden ze ‘saai en stijf’, en: “er waren geen leuke, ethisch verantwoorde kledingmerken voor werkende vrouwen.” Dit leidde tot de oprichting van een nieuw kledingmerk: the Blue Suit. Hier een voorbeeld van een wijde broek en een strakkere met een jasje. Ziet er goed uit, toch, zo’n stoer pak?

stoer pak

Foto’s: The Blue suit

stoer pak

Aangezien deze pakken nog niet te koop zijn, ben ik even rond gaan neuzen naar vergelijkbare pakken. Want ik vind een pak vaak goed staan:in één kleur gekleed lijk je langer en dus slanker en een goed colbert kan een vrouw net wat rechtere schouders en slankere taille geven. Denim pakken heb ik nog niet gevonden, maar wel een paar andere.

Een stoer pak voor elke vrouw

De webshop Perfectly Basics heeft fraaie kleding van goede kwaliteit. Want ik herhaal het nog maar eens: koop liever wat minder en duurder. Die kleding zit beter en gaat langer mee.

Als je een donker pak met een witte overhemdblouse combineert, zie je er gelijk formeler uit. Door het grote contrast. Dat kan in bepaalde situaties handig zijn. Kijk wel even of wit wel bij je past. Als je meer van de warme tinten dan van de koele tinten bent, kun je beter geen wit dragen! Lees hierover meer in deze blog: Goud of zilver: wat past bij jou?

Als je kiest voor een paar pumps onder een pak, zie je er direct feestelijk uit!

Veel colberts zijn tegenwoordig van stretchstof gemaakt: dat zit heerlijk, zelfs als het jasje strak aansluit. Maar wees kritisch bij aanschaf van zo’n jasje. De goedkope versies zitten vaak niet mooi op de schouder, of de rug is niet goed gesneden met als gevolg rimpels rond de taille. Als je bovenlijf aan de smalle kant is, doe je er zonder meer beter aan om jasjes van steviger stof te kopen. Ze moeten op de hanger als het ware al model hebben. Als jij er dan in past, maakt de jas jou stukken mooier.

Dames met smalle of afhangende schouders doen er goed aan op zoek te gaan naar een pak met goede schoudervullingen. Dan kun je de hele wereld aan!

Laat je me weten of zo’n stoer pak iets voor jou is?

2 antwoorden
  1. Conny grefkens zegt:

    Hallo els, eindelijk een pagina met pakken . Ik heb altijd een pak willen hebben, maar nooit gekocht. Wist niet of het mij zou staan. Maar ik vind ze erg handig. Fijn dat je deze mail gestuurd hebt. Ik ga zeker een keer kijken of dat mij ook staat. Dank hier voor lieve groet conny grefkens

Reacties zijn gesloten.