Lang en slank?

Kies soms iets meer volume!

Lang en slank: als je dat bent, heb je toch geen tips nodig? Dan kun je alles aan!

Ja zeker kun je dan veel aan. Maar toch zie ik regelmatig vrouwen die er veel leuker uit zouden zien als ze geen, of niet alleen maar strakke kleding droegen. Lang, dun en strak is niet  altijd aantrekkelijk, zeker niet als je niet meer zo strak in je vel zit. 

In mijn zoektocht naar lang en slank stuitte ik op een aantal prachtige beroemdheden, lang en slank, en boven de 60 (behalve het laatste stel). En wat die dragen, misstaat ook jongere dames niet! Neem bv Linda Rodin. Zij is model, styliste, nu dik in de 60, en ze kleedt zich in een volkomen eigen stijl. Zij laat goed zien dat het als lange slanke vrouw mooier is om wat volumineuzer kleding te dragen. Als je haar wilt zien en andere beroemdheden, moet je even op mijn pinterestpagina kijken.

Tip 1: Draag ook iets volumineus

Een combinatie van wijd en strak is meestal mooi. Bij voorbeeld een wijde rok en een vest over een strak shirt, of een grote trui over een slanke broek.

Tip 2: kies voor steviger stoffen

Als lange slanke vrouw kun je op zekere leeftijd beter kleding van stevige stoffen met een goede pasvorm dragen. Die geven je lichaam namelijk volume op de juiste plekken met als gevolg een vrouwelijker uitstraling.

Tip 3: kies nooit voor heel strak

Juist als je lang en slank bent, kun je modellen dragen die los rond het lichaam vallen. En jij kunt die contrastlijn om je heup best hebben!

Natuurlijk staat een goed getailleerde jurk ook prachtig bij lang en slanke dames. Kies wel voor steviger stof en liever geen tricot.

Tip 4: contrastlijnen doorbreken je lengte

Door een contrastlijn zoals hieronder van broek en top, en tussen broek en been, lijk je iets korter. Maar dat is natuurlijk geen enkel probleem als je lang bent. Leef je dus uit met 7/8ste broeken in kleur!

En lange broeken in een kleurig dessin hoef je ook niet te schuwen.

Tip 5: wees niet bang voor horizontale lijnen

Alles wat een horizontale lijn maakt, past bij lange slanke dames. Horizontaal geplaatste zakjes en bandjes, een strook van een afwijkende kleur, of een double-breasted jas (= dubbele rij knopen).

lang en slank

Foto: Zara

Dus, slanke lange vrouw, zorg je dat je ook wat breedtelijnen in je kleding hebt? En deel je hieronder wat je ervan vindt?