Weet jij wat het effect is van je kleding?

En past dit ook bij jou?

Ken jij het effect van je kleding?

Er goed uitzien, is niet altijd genoeg. Want je kunt er prima uitzien in vrijetijdskleding, maar in sommige situaties zullen mensen dan toch minder vertrouwen in je hebben dan als je zakelijk gekleed was geweest. Dus bij je kledingkeuze is het handig om ook even stil te staan bij de uitstraling van de kleding; hoe wil je overkomen: autoritair, toegankelijk, betrouwbaar, creatief. Ik vertel je hier hoe je je uitstraling beïnvloedt. Blijf hierbij dicht bij jezelf. Want je kunt er wel willen uitzien als een zachte vrouw, maar als je dat niet bent kom je niet geloofwaardig over. De buitenkant moet ook kloppen met de binnenkant.

Wat beïnvloedt het effect van kleding?

Het dessin: een dessin met rechte lijnen maakt krachtiger dan een met ronde lijnen.

Kleurcontrast: hoe meer kleurcontrast, des te formeler, krachtiger.

De stof: een soepel vallende stof maakt zachter dan een stijve stof (geeft immers rondere lijnen dan een stevige stof) en een rulle stof (zoals een grof breisel of los weefsel) maakt ook zachter dan een glad oppervlak.

Het model van kleding: een recht model is zakelijker dan een ronder model (neem een strakke rok ten opzichte van een wijde rok).

De kleur: elke kleur heeft een andere symbolische waarde. In zijn algemeenheid is een donkere kleur zakelijker, in lichte kleuren zie je er zachter uit.

Je ziet: dat is nogal wat. Samengevat gaat het dus vooral om lijnen (hoe ronder des te zachter) en om kleuren.

 

Welk dessin past bij jou

Past de stof bij jou?

Ontdek jouw mooiste kleur

Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben?

Rechte of ronde lijnen in je contouren

Stel je vragen als het niet duidelijk is. En deel het artikel als je er wat aan hebt!