capsulegarderobe

Met een capsulegarderobe kun je mixen en matchen

Want alles past bij elkaar!

Veel vrouwen hebben uitpuilende kledingkasten en tegelijkertijd niets om aan te trekken. Voor deze dames, en voor dames die weinig tijd hebben, is er een oplossing: de capsulegarderobe.

Een capsulegarderobe is een garderobe die bestaat uit een beperkt aantal kledingstukken in een beperkt aantal, goed bij elkaar passende kleuren, die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Handig toch? Dan hoef je ’s morgens niet zo lang na te denken. Saai? Dat hoeft niet. De garderobe moet wel bij jou passen; dus als je de ene dag rokjes aan wilt en de andere dag broeken, zitten die er allemaal in. En als jij een kleurrijk “type” bent, zullen er meer kleuren in zitten dan als je van het rustige “soort” bent. De kleuren moeten allemaal bij elkaar passen. Maar als je ooit een kleuranalyse gedaan hebt, dan weet je dat jouw kleuren altijd een gemeenschappelijke deler hebben.

Ik heb een voorbeeld van een capsulegarderobe uitgewerkt en ben daarbij uitgegaan van 15 kledingstukken in twee kleuren: blauw en beige (wel in gradaties verschillend). Heel rustige kleuren: flamboyante types zal dit niet aanspreken, maar naturelle types wel.

capsulegarderobe

In totaal zijn het 3 broeken, 2 jurken, 5 tops en 5 jasjes. Deze kledingstukken leveren de volgende  combinaties op:

capsulegarderobe capsulegarderobe

capsulegarderobecapsulegarderobe capsulegarderobe

In totaal zijn dat er 29. Als je hierbij dan nog speelt met hoge en lage hakken,  en eventueel een ketting of sjaal, dan heb je toch voor een maandje kleding. Zonder er iedere dag hetzelfde uit te zien.

Saai? Als je kiest voor meer kleuren heb je een gevarieerder beeld. Een capsulegarderobe is altijd op maat. En weet je wat zo fijn is? Je kunt gericht shoppen. Geen miskopen meer. Veel sneller. Truitje versleten? Vervangen door een truitje in dezelfde kleur.

Overigens is een capsulegarderobe meestal op één activiteit gericht, bv werk. Voor vrije tijd, uitgaan heb je meestal andere kleding, en dat kan ook een capsulegarderobe zijn.

Wil je ook zo’n garderobe? Of hulp bij het leggen van de basis? Laat het me weten.

4 antwoorden
 1. Ingrid zegt:

  Wow, dat is gaaf zeg. En heel handig. Is dit ook een van de dingen die je doet voor klanten? En dan met echte kleding die ook te koop is?

  • Els Jansen zegt:

   Inderdaad, Ingrid. Ik kijk samen met de klant naar de wensen, en ga dan zoeken naar de juiste kleding. Online en offline. Als je belangstelling hebt, mail me dan even!

 2. Netty Kolsteren zegt:

  Hi Els,
  dank je wel voor het idee. Ik kan er weer mee verder.

  groet Netty Kolsteren

Reacties zijn gesloten.