Kleding te kort, te strak, te bloot?

Tips hoe je die kleren dan toch nog kunt dragen!

Heb jij kleding die te kort, te strak, te bloot is? Kleding die je jaren met plezier hebt gedragen, kan opeens niet meer zo leuk staan. Je bovenbenen zijn echt te dik/slap/dun voor die korte jurk, en dat shirt laat wel heel erg duidelijk wat rolletjes zien die eigenlijk niet gezien willen worden. Misschien hoef je toch niet direct afstand te doen van die kleding, maar zit de oplossing in andere combinaties!

Een te korte jurk

Een korte jurk kan je meestal heel goed dragen over een broek. Op de catwalk zie je steeds meer ontwerpers die al setjes maken, maar je kunt natuurlijk ook zelf een leuke combi verzinnen. Draag een wijdere jurk over een broek met slanke pijpen, of een strakkere korte jurk over een broek met wijdere pijpen.

Denk ook eens aan een korte broek met een jurk. Misschien moet je de jurk dan zelfs nog wat korter maken!

te kort, te strak, te bloot

Foto: softsurroundings.com

Te strakke kleding

Met strakke tops en jurkjes moet je oppassen als je velletje niet meer zo strak om je lijf zit. Als je rechtop voor de spiegel staat, heb je het niet altijd in de gaten, maar geloof me, een beetje voorover buigen en er ontstaan her en der bubbels. Ook als je slank bent. Kijk maar eens goed naar je zij- en achterkant als je een keer in een pashokje staat met beweegbare spiegels!

te kort, te strak, te bloot

Foto: fashionshow/pixabay

Maar een strakke jurk als hierboven hoeft zeker niet weg. Maak hem iets korter, en draag hem met een langere blouses of vest overheen, en een wijde broek of rok eronder. Wijde broeken zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ze zitten heerlijk en je kunt er ook mee fietsen. En al die strakke shirts staan fantastisch op een wijde broek.

 

Te bloot

Te bloot vind ik zelden mooi staan bij dames op leeftijd. En dan doel ik vooral op decolletés, die zo diep zijn dat een deel van de borsten te zien is.

Foto: Pixabay/Sabine Mondestin

Draag In ieder geval zakelijk liever een topje onder zo’n jurk.

De kunst van het combineren

Bij het combineren van kledingstukken let je op drie dingen: ten eerste de vormen: wijd met strak, ten tweede de kleuren, en ten derde op de verhouding: geen gelijke delen. 

Als je kleding uit twee gelijke stukken bestaat zoals hieronder, is dat weinig spannend. Mooier is het als je een verhouding kunt maken van 1/3 en 2/3. Let maar eens op de verhoudingen bij bovenstaande foto’s!

Veel plezier met het uitproberen van nieuwe combinaties!

Lees de volgende blogs als je meer wilt weten over de aangestipte onderwerpen:

Combineer strak met wijd

Goede lengte van je top

 

 

 

 

2 antwoorden
  1. Ans zegt:

    Wat heb je toch fantastische tips!
    Zelf zeg ik vaak: “Hebben de mensen geen spiegel thuis?” Een grote spiegel helpt echt.
    Vr. Gr. Ans

  2. Corrie de Heus zegt:

    Ik zie zoveel leuke en bruikbare tips op je blog. Ben hier heel blij mee Els, dank je.

Reacties zijn gesloten.