Heb jij lange benen?

Dan heb ik wat tips voor je

Joan stuurde me een mail over haar worsteling met haar lange benen (en armen): wat staat mooi, en waar vind ik passende kleding. Want met te korte broekspijpen en mouwen zie je er niet zo mooi uit.

Voor velen zullen dit herkenbare problemen zijn. Maar laten we bij het begin beginnen. Je kunt namelijk lange benen hebben en een kort bovenlijf, of lange benen en een bovenlijf dat daarmee in verhouding is. Dus even meten: van de grond tot op het dikste deel van je heupen. Als deze maat meer is dan de helft van je totale lengte, heb je in verhouding lange benen. En waarschijnlijk een kort bovenlijf. Daar gaat een andere blog over: Heb jij een kort of een lang bovenlijf?

Maar het kan ook zijn dat de lengte tot je heup de helft is van je totale lengte en je dus prachtig in verhouding bent. Met lange benen en armen tot gevolg. Niks mis mee, maar het beperkt wel je keus qua kleding. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer merken die kleding voor lange vrouwen maken. Zoek maar eens online op lange benen of lange armen. Dan zie je diverse gespecialiseerde shops.

Broeken in lengtematen zijn er al van veel meer merken. MAC en Mavi hebben broeken met lengte 38 inch. Maar ook de broeken van duurdere merken zoals Max Mara hebben langere pijpen. En dan heb je ook nog eens een broek met een goede pasvorm!

Je hebt dan wellicht wat meer moeite om goed passende kleding te vinden, maar lange benen hebben ook voordelen! Je kunt bij voorbeeld veel meer vrolijke contrastlijnen dragen, gave culottes, schoenen in een opvallende kleur, strepen, en 7/8 broeken. Ik laat een paar voorbeelden zien.

Hieronder zie je een vrouw in 7/8ste broek. Ze heeft vele horizontale contrastlijnen in haar kleding (top/broek, broek/been, been/schoen) maar dat kan met lange benen. En het vest werkt ook verkortend door de strepen.

lange benen

Foto: Bijenkorf/Studio 8

Als je lang bent, hoef je culottes of 7/8ste broeken echt niet met hoge hakken te dragen. Kies voor platte sneakers, en als je het koud krijgt trek je er een kort jack bij aan.

Als je een creatieve stijl hebt, kun je verschillende dessins met elkaar combineren. En bij lange armen staat het mooi om je mouwen wat op te trekken. Daarmee maak je immers een contrastlijn op je arm. En dat de mouwen te kort zijn, zie je niet meer!

lange benen en armen

Schoenen in een andere kleur dan je broek is  een heel goed idee als je lange benen hebt. Want dat is een contrastlijn.

Zoek af en toe de breedte op om de lengte te doorbreken: jij kan het hebben.

lange benen

Foto: Bijenkorf/French Connection

Denk ook eens aan een ceintuur of schoenen met sokjes: contrastlijnen kun je hebben met je lange benen!

Als je lang bent, of anderszins geen standaard figuur hebt, heb je af en toe een kleermaker nodig: om je mouwen te verlengen, of een extra coupenaadje te stikken. Het is niet anders. Gelukkig zijn in bijna alle steden tegenwoordig kleermakers te vinden; heel vaak zijn het Turks/Nederlandse mensen, en geloof me: die kunnen echt wel naaien.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.