Hoe dikke knieën en kuiten niet opvallen?

Hier zijn vijf tips voor je!

Voor alle lichaamsdelen die je niet mooi vindt, geldt: zorg dat de aandacht naar een ander lichaamsdeel gaat. Dus als je niet wilt dat mensen naar je dikke knieën en kuiten kijken, moet je ervoor zorgen dat de aandacht naar je bovenlichaam gaat. Kies voor een halslijn die bij je past, een top die je borsten recht doet, draag een top of jurk met een dessin, en draag mooie sieraden die bij jouw vormen passen. Maar daarnaast kun je ook wat doen om het lichaamsdeel slanker te laten lijken.

Voor dikke knieën en kuiten heb ik 5 tips:

Draag gerende, wijde rokken. Hoe wijder je rok is, des te slanker je benen lijken. De mooiste lengte is net onder de knie, waar je been iets slanker wordt.

Foto: Bijenkorf/Studio 8

Zie je het verschil met de volgende foto? Daar is de jurk iets te kort. En lijken haar benen dikker.

Foto: Bijenkorf/Studio 8

Draag donkere kousen, met schoenen in dezelfde kleur (behalve bij een hele lichte kleur rok). Als de kousen ongeveer de kleur van je rok hebben, is het helemaal top. Dan heb je namelijk geen enkele contrastlijn (want die maken je korter en breder). Schoenen in huidskleur lijken je benen daardoor te verlengen.

Schoenen met een hak doen je benen langer en slanker lijken; kies voor een stevige hak die bij je formaat been past, en nooit voor een heel smal hakje. Ook schoenen met enkelbandjes kun je beter laten staan, want een enkelbandje trekt de aandacht en benadrukt het formaat van je been. En maakt een contrastlijn waardoor je korter lijkt. Draag liever schoenen met een laag decolleté. Hoe puntiger de schoen, des te slanker je been lijkt. En liever een pump met stevige hak dan een dunne hak als je stevige benen hebt.

dikke knieën en kuiten

Als je passende laarzen kunt vinden,  is dat fantastisch. Kies voor een donkere kleur en zorg dat je rok over de laars valt. Enkelhoge laarsjes onder een rok zijn taboe voor jou, aangezien die het slankste deel van je been onzichtbaar maken. Er zijn trouwens ook losse schachten te koop zodat je zelf een laars maakt van, jawel, je enkellaars!

Zorg dat je broeken nooit strak zitten om de knie of kuit. Strakke kleding benadrukt de vorm, en dat is hier niet wenselijk. Kies voor broeken met rechte pijpen. Als je figuur het toelaat, zijn wijde rechte broeken of broeken met een uitlopende pijp een optie.

Heb je nog tips of vragen? Deel ze hieronder!