Buikje? In deze kleding valt hij niet op

10 tips om er goed uit te zien met een buikje

Iedereen wil er goed uitzien, en dat kan ook. Als je maar weet welke lichaamsdelen je moet accentueren of camoufleren. Of hoe je de blik van een ander kunt (af)leiden! Met een buik is het niet anders. Ook al is je buik kleiner of groter, en zit je taille daar ergens verstopt: na lezing van  deze tips weet je in welke kleding je buikje niet opvalt.

Het belangrijkste is om geen strakke kleding te dragen op plekken waar je jezelf te dik vindt. Alles wat om je lijf spant, benadrukt de dikte. Of het nou om een skinny broek over dikke benen gaat, of over een T-shirt over je buik. Kwel jezelf niet, en haal te strakke kleding uit je kledingkast.

Bij dit “probleemgebied” zijn er drie methoden: je kunt je buik wegwerken achter stof, je kunt hem optisch opdelen, of je kunt de aandacht ervan afleiden. Eerst de wegwerk methoden.

1 Top van soepele stof

Het beste is om shirts van soepele stof te dragen, lichaamsvolgend of wat wijder. Bolle lichaamsdelen hebben soepele stoffen nodig. Strakker onder de borst geeft je bovenlijf wat meer model.

buikje niet opvalt

Bijenkorf/NA-KD

Zie je dat de wijde mouwen van het model hierboven je dikker doen lijken?

2 Jurk in empiremodel of met plooien

Een goed model jurk om de buik te verbergen, is een model dat aansluit op je slankste deel (net onder je borsten) en van daaruit soepel naar beneden valt. Als je liever een getailleerd model draagt,  is een jurk met plooien of rimpels aan de voorzijde geschikt.

buikje niet opvalt

Bijenkorf/Phase eight

3 Top geheel of gedeeltelijk in broek

Als je een blouse in je rok of broek draagt, maak je je bovenlichaam wat breder, en daardoor lijkt je taille smaller. Je kunt ook je top  gedeeltelijk in je broek stoppen; daarmee creëer je zelf een schuine lijn waardoor je buik in tweeën wordt gedeeld. Zo lijkt hij kleiner.

Mango

4 Vleermuismouwen

Met vleermuismouwen maak je je bovenlichaam ook wat breder, en lijkt de taille dus smaller.

En dan de opdeel-methoden.

5 Top halverwege de buik

Tops vallen bij voorkeur over je taille, liefst halverwege de buik. Zo wordt deze in tweeën gedeeld. Bijkomend voordeel is dat je nog wat van je heup ziet. En als die redelijk smal is, lijkt je taille smaller.

6 Diagonale lijnen rond de taille

Verticale en diagonale lijnen werken altijd fijn in kleding. Het oog volgt die lijnen namelijk. Daardoor is een top of  jasje met naar achter weglopende voorpanden een toppertje. Deze blouse maakt een grote X van je bovenlichaam. En zo een supertaille! Wat wil je nog meer?

buikje niet opvalt

Bijenkorf/Nanushka

7 Lang open gedragen colbert

Een lange openvallende jas net boven de knie werkt ook om een buikje op te delen.

Een top  eronder met een dessin of felle kleur leidt de aandacht verder af van de buik. Het oog gaat namelijk naar het dessin en je buikje valt niet op.

8 Schouders verbreden

Als je je schouders breder maakt, lijkt je taille smaller. Dus kom maar op met die schoudervullingen. Je kunt ze los kopen. Kijk maar eens naar het effect als je die onder een vest draagt.

Schouders kun je ook optisch verbreden door een boothals.

9 Dessin op de buik

Hierboven ook al genoemd: een dessin. Bij een dessin blijft het oog niet op 1 plaats hangen, maar volgt de lijnen van een dessin. En ziet die hele buik niet meer. Dit model heeft ook fijne diagonale naden waardoor je buikje niet opvalt.

Bijenkorf/Claudie Pierlot

Pas op met erg grote dessins als je zelf niet groot en/of fors bent. Lees daarvoor Welk dessin past bij jou, of Wat voor dessin past bij jouw figuur?

10 Donkere kleur op buik, lichte eronder

Je oog wordt niet alleen naar lijnen toegetrokken, maar ook naar felle kleuren, en eerder naar lichte dan naar donkere kleuren. Dus met een donker shirt op een lichte broek, valt eerst de broek op. Fijn als je slanke benen hebt.

En tot slot: je kunt natuurlijk ook een fraaie ketting omhangen zodat de aandacht naar boven gaat.

Heb je hier wat aan? Laat het me weten. Heb je nog een tip? Deel die hier!