Is een wijde rok wat voor jou?

De rokken mogen weer wijder en wat langer…

Weet je wat het leuke is van een wijde rok? Als je stevige billen en/of bovenbenen hebt, kun je die er mooi onder verstoppen. En als je heel smalle heupen hebt, lijken deze wat breder waardoor je taille slanker lijkt.Waar het om gaat is eigenlijk altijd: hoe maken we een zandloperfiguur. Bij de een moeten de schouders optisch wat breder gemaakt worden, en bij de ander de heupen.  Het gerende rokje, met of zonder plooien, is een perfect startpunt. Want je hebt al een goede uitwaaierende lijn van taille naar heup. En met een goede top maak je de zandloper compleet.
Er zijn wel wat aandachtspunten.

Soort stof voor een wijde rok

Als je een buikje of brede heupen hebt, kun je beter voor een soepel stofje kiezen. Dan valt de stof namelijk mooi naar beneden. Voor dames met heel smalle heupen is een stevige stof prachtig: je krijgt wat meer heup waardoor je taille slanker lijkt.

 

Model top bij een wijde rok

Een aansluitende top is het mooist bij een wijde rok; je kunt kiezen voor een korte blouse, een kort jasje, of een vest. Ik vind een net beneden de taille vallend strak jasje erg mooi, aangezien je daarmee het best een zandloper model maakt.

wijde rok van Zenggi wijde rok van Zenggi

Lengte van een wijde rok

Een rok net op de knie staat vlotter dan een langere rok. De kortere rok laat zich ook goed combineren met platte schoenen; kies bij voorbeeld eens voor brogues. Een langere rok vind ik meestal mooier met hakken. In combinatie met een korte top zie je er dan ook langer (en dus slanker) uit. En let even op het verschil tussen een truitje in de rok of erover!

rok van Zenggiwijde rok van Zenggi

Je persoonlijke stijl

De stijl is erg belangrijk, want waar combineer je de rok mee, zodat de stijl bij jou past? Want in een rokje kun je er ook erg tuttig uitzien. Het rechter pakje hierboven ziet er best stoer uit in combinatie met de sneakers. Met hoge hakken zou het chique zijn. En als het model links platte schoenen aan zou doen, en een lang vest over haar trui zou dragen, maakt ze een heel naturelle look. Afhankelijk van het gekozen jasje en laarzen of schoenen kun je er in een rok stoer, sportief of elegant uitzien. Probeer het uit!

P.S. De getoonde kleding is van www.zenggi.com.