Ontdek jouw mooiste kleur

Je vindt hem vlak bij je neus!

Weet jij al wat jouw mooiste kleur is? Die kleur waarvan mensen zeggen: wow, jij ziet er goed uit. Bij sommige mensen ligt hij zo voor het grijpen: de kleur van de ogen. Ik zag een keer een documentaire over Sonja Barend, en daarin was ze te zien met blauwe oorbellen en met zacht groene oorbellen. Dat gaf in beide gevallen echt een WOW-effect.

 

Wat je mooiste kleuren zijn, hangt zowel voor mannen als vrouwen samen met de kleur van je ogen, je haren en je gezicht. Alle kleuren die van nature hierin voorkomen, passen bij jou. Ze zorgen voor harmonie in je uiterlijk, waardoor je er goed uitziet, en mensen graag naar je kijken. En de bonus is, dat als je die kleuren kent, ze leiden naar de overige kleuren die bij je passen.

Het is de moeite waard om eens goed te kijken naar al die kleuren in je gezicht. Want je haren, je huid en je ogen zijn in de meeste gevallen opgebouwd uit vele kleuren. Laten we eens beginnen met de ogen. Zie je op de foto hieronder hoeveel kleuren er te zien zijn in de iris? Met een fotoprogramma heb ik er een paar uitgehaald.

jouw mooiste kleur

foto: dazzling beauty.nl

 

 

Gekleed in de kleuren uit haar ogen zal deze dame  er prachtig uitzien. Als ze kiest voor groengrijs, zullen haar ogen groener lijken. Als ze kiest voor donkerblauw, lijken ze blauwer.

Ook je haren bestaan uit een scala aan kleuren (als je ze tenminste niet geverfd hebt). Kijk eens naar de onderste haren: die zijn vaak veel donkerder dan de haren die aan de zon zijn blootgesteld. Bestudeer je haren maar eens goed. Ze geven een schat aan kleurinformatie!

Ten slotte de huid. Daarbij is meestal veel duidelijker dat hier sprake is van diverse kleuren. De wangen zijn bv meestal donkerder dan de slapen; de binnenkant van je pols is veel lichter dan de bovenzijde. De huid bepaalt of warme kleuren (met een gele ondertoon) of koele (met een blauwe ondertoon) jou het beste staan. Belangrijk om te weten! De dame hieronder ziet er prachtig uit in zilvergrijs, een koele kleur. De jurk is bijna gelijk aan haar huidkleur.

jouw mooiste kleur

foto: shop.nordstrom.com

De huid- en haartinten zijn een indicatie voor je mooiste basiskleuren. Het helpt je om te bepalen welke kleur wit bij jou staat, of dat je beter lichtgrijs of een beige als lichte tint kunt dragen. En als je al je natuurlijke kleuren hebt gedetermineerd, zie je ook wat de donkerste tint is in je voorkomen en dus bij jou past. Want donkerder dan je van nature in je hebt, is meestal niet mooi.

Als je wilt weten welke kleuren nog meer bij je passen dan degene die voor jou zichtbaar zijn, kun je een keer een kleuranalyse laten doen. Heel nuttig, want daardoor weet je wat je goed staat. En als je inmiddels wat grijzer bent geworden, dan is het zeker raadzaam. Want met de grijze haren veranderen ook je mooiste kleuren. Sommige kleuren zullen echt niet meer flatteren. En het kan veel geld schelen als je bijtijds weet welke andere kleuren een plekje zouden moeten krijgen in je kast. Want ook met grijze haren wil je er toch fantastisch blijven uitzien?

2 antwoorden
 1. Louise zegt:

  Leuk stukje weer. Voor mij zit de waarheid in het laatste stukje. Heel lang geleden heb ik een analyse gekregen. Ik ben een Winter, maar merk de laatste jaren dat ik me in zwart en heel donkerblauw minder prettig voel. Beter in paars, een sprekende kleur blauw of grijs.
  Deze week ontdekte ik in Emmen een winkel van een Ned. ontwerpster Moniek Miedema. Precies goed voor de Ned. vrouw. met meer lengte. Dichtbij ook in Den Bosch.
  Bedankt!

  • Els Jansen zegt:

   Leuke tip, Louise. En fijn dat je ziet dat de heel donkere kleuren niet meer zo bij je passen. Zo maak je jezelf en de wereld weer een stukje mooier!

Reacties zijn gesloten.