Zwart past niet bij iedereen; past zwart bij jou?

Zwart staat niet slecht tot je de beste kleur ontdekt!

Vroeger droeg ik veel zwart. Nu staat die kleur me niet meer zo goed; de leeftijd, hè. Zwart maakt me bleek. Bruin of rood staan me beter. Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer zwart draag. Als  ik een beetje bruin ben, en zwart combineer met een warme kleur, is het prima. Maar als ik er bleek uitzie, te weinig geslapen heb, kan ik beter een flatterende kleur aantrekken.

past zwart bij joupast zwart bij jou

Ik hoor vrouwen wel eens zeggen dat ze zwart dragen omdat die kleur altijd goed is. Omdat ze er slank in uit zien.
En zwart past inderdaad bij veel verschillende gelegenheden, maar past zwart bij jou, fleur jij ervan op? Zie jij er op je best uit?

Zwart staat wel stoer maar maakt harder, en de huid bleker. Dat heeft te maken met de ondertoon van de huid. Is die koel, dan kan zwart goed staan. Maar is die warm, dan staat zwart niet zo goed.

Een koele huidskleur herken je aan een blauwige ondertoon; meestal staan zilveren sieraden dan ook beter dan gouden. Een warme huidskleur heeft een gelige ondertoon. Mensen met sproeten horen meestal tot die categorie.

Let maar eens op oudere mensen met grijze haren en hoeveel leuker ze eruit zien als ze lichte kleuren dragen. De rimpels vallen dan ook minder op. Niet alleen de haarkleur speelt hierbij een rol, maar ook het geringere contrast in het gezicht: lichte huid, licht haar en misschien ook lichte ogen.

Mijn vraag aan jou is dus: past zwart wel bij jou? Houd eens verschillende kleuren (bij goed daglicht) onder je gezicht en zoek de verschillen. Een kleur die bij je past, verzacht je gezicht: rimpeltjes vallen minder op, tanden worden witter en gezichtscontouren tonen strakker. En zeker als je een mindere dag hebt (en wie heeft die niet) is het verstandig om een bij jou passende kleur te dragen. Zodat je omgeving zegt: wat zie jij er goed uit vandaag! Dan voel je je op slag weer TOP!

Meer over dit onderwerp:

Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben?

Staat een wit overhemd jou wel?

Ontdek jouw mooiste kleur