Met witte kleding fris de zomer in?

Maar welke kleur wit kies je dan?

Veel vrouwen dragen witte kleding. Omdat het zo zomers staat, omdat je huid er bruiner in lijkt, of omdat wit met veel andere kleuren te combineren is. Maar kies je voor hagelwit of een gebroken wit? Belangrijk, want wit kan net zo’n effect hebben als zwart: dat het je bleek maakt, en zelfs dat je er ouder door uit ziet. 

Het echte wit is een heldere koele kleur en past daarom bij mensen die een koele huidskleur (met een blauwige ondertoon) hebben. Als warme kleuren jou beter staan, dan kun je beter ivoorwit dragen, een roomkleur. Gelukkig zie je heel veel blouses die net niet wit zijn, oftewel off-white, en daarmee beter bij de wat blekere menssoort past. Weet je niet welk soort kleuren bij jou passen? Lees dan Goud of zilver: wat past bij jou? Hieronder zie je wit (koel) en een geelwit (warm). Het off-white zit tussen deze tinten in, en is voor de meeste mensen een betere keus dan helderwit.

witte kleding

Het superwit staat het mooist bij mensen die heel helder oogwit hebben, en bij wie heldere kleuren passen.

En als je dan weet welk wit het beste bij je past, met welke kleur combineer je dat?

Je kunt combinaties maken binnen één kleur, de zg monochrome kleurcombinatie. Dat staat heel rustig, en past mooi bij mensen die geen grote kleurcontrasten in hun gezicht hebben.

Als je wat meer contrast in je gezicht hebt, is het mooi om een lichte top te combineren met een donkerder vest of jasje. Let dus op de mate van je eigen contrast.

Ten slotte is het goed om je te realiseren dat witte kleding de aandacht trekt. Draag dus liever geen wit op je dikste deel, of dat nu grote borsten, een dikke buik of brede heupen zijn.