Met witte kleding fris de zomer in?

Maar welke kleur wit kies je dan?

Veel vrouwen dragen witte kleding. Omdat het zo zomers staat, omdat je huid er bruiner in lijkt, of omdat wit met veel andere kleuren te combineren is. Maar kies je voor hagelwit of een gebroken wit? Belangrijk, want wit kan net zo’n effect hebben als zwart: dat het je bleek maakt, en zelfs dat je er ouder door uit ziet. 

Het echte wit is een heldere koele kleur en past daarom bij mensen die een koele huidskleur (met een blauwige ondertoon) hebben. Als warme kleuren jou beter staan, dan kun je beter ivoorwit dragen, een roomkleur. Gelukkig zie je heel veel blouses die net niet wit zijn, oftewel off-white, en daarmee beter bij de wat blekere menssoort past. Weet je niet welk soort kleuren bij jou passen? Lees dan Goud of zilver: wat past bij jou? Hieronder zie je wit (koel) en een geelwit (warm). Het off-white zit tussen deze tinten in, en is voor de meeste mensen een betere keus dan helderwit.

witte kleding

Het superwit staat het mooist bij mensen die heel helder oogwit hebben, en bij wie heldere kleuren passen.

En als je dan weet welk wit het beste bij je past, met welke kleur combineer je dat?

Je kunt combinaties maken binnen één kleur, de zg monochrome kleurcombinatie. Dat staat heel rustig, en past mooi bij mensen die geen grote kleurcontrasten in hun gezicht hebben.

witte kleding

PerfectlyBasics/by-bar

Als je wat meer contrast in je gezicht hebt, is het mooi om een lichte top te combineren met een donkerder vest of jasje. Let dus op de mate van je eigen contrast. Hieronder een gering contrast (als je de tas en broek wegdenkt),

witte kleding

PerfectlyBasics/Woman-by-Earn

en hier een heel groot contrast.

PerfectlyBasics/Studio .ruig

De zwarte col met de lichte blouse geeft een veel te hoog contrast voor deze blondine. Zelfs het vest is aan de donkere kant. Terwijl de volgende dame wel meer contrast kan hebben!

witte kleding

PerfectlyBasics/studio .ruig

Ten slotte is het goed om je te realiseren dat witte kleding de aandacht trekt. Draag dus liever geen wit op je dikste deel, of dat nu grote borsten, een dikke buik of brede heupen zijn. Je kunt de blik afleiden door het wit te combineren met een fellere kleur. Maar dat staat maar weinig mensen mooi.

Bijenkorf/Damsel in a Dress

Hier nog een mooie combinatie van licht grijsblauw met gebroken wit; als deze kleur grijs goed bij je past, is het minder belangrijk wat je erbij draagt als er slechts een streepje te zien is.

Perfrectly Basics/No Man’s Land

En tot slot nog een rustige combinatie: in plaats van wit!

PerfectlyBasics/By Malene Birger