Broeken met wijde pijpen staan prachtig!

Probeer het eens uit!

In de winkels zie je ze steeds meer: broeken met wijde pijpen. Tot mijn groot genoegen. En toen kreeg ik deze foto van het nieuwe Spaanse kabinet onder ogen. Hierop staan maar liefst vier vrouwen met zo’n broek.  Ik werd er blij van; de meeste vrouwen staat het gewoon mooi. Dus waarom dragen niet meer vrouwen van mijn leeftijd ze?

broeken met wijde pijpen

De dame op de voorgrond heeft zichzelf in één kleur gestoken: verstandig, want ze is niet zo groot. Zonder contrastlijnen lijkt ze langer Zie je dat je zelfs haar schoenen niet ziet? Prachtig. Dat haar jasje op het breedst van haar heupen eindigt, is nu niet erg.

Haar buurvrouw, in zwarte broek en wit jasje, trekt zich niets van contrastlijnen aan. Als haar jasje iets korter was geweest, was dat niet zo erg geweest. Contrastlijnen kunnen immers beter op een slank deel vallen. Maar deze lengte flatteert haar niet.

Helemaal links zien we een dame in een lichtgrijs exemplaar. Ook weer met prachtig lange pijpen, en de top in de broek. Daardoor lijken haar benen nog langer dan ze al zijn. Kies dus rustig voor een korte top of colbert op een lange wijde broek.

Je ziet broeken met wijde pijpen zowel met een glad bovenstuk als met bandplooi. Als je heupen slanker zijn dan je ovenlichaam, kun je voor bandplooi kiezen. Kleine buikjes kun je hier ook goed mee verbergen. Draag dan wel je (getailleerde) top over de broek, maximaal tot halverwege je buik. Beslist niet langer.

broeken met wijde pijpen

 

broeken met wijde pijpen

Als je er een colbert bij koopt, valt je buik natuurlijk helemaal niet meer op.

broeken met wijde pijpen

Als dat toch iets te gewaagd voor je is, kun je rustig beginnen met een lange jas over je wijde pijpen. Maar dan wel met een korte top eronder. Kijk eens wat een uitstraling!

broeken met wijde pijpen broeken met wijde pijpen broeken met wijde pijpen

Alle getoonde modellen zijn te koop bij Massimo Dutti!

Overtuigd? Ga je het proberen?

In een persoonlijk advies kan ik je vertellen welke modellen jou het mooiste staan!

2 antwoorden
  1. Yvon zegt:

    Hallo Els,
    ik ben dol op lange broeken met wijde pijpen, maar dat buikje zit mij wel in de weg. Je zegt een top tot halverwege, een colbert, of een lange jas. Maar de modellen op die afbeeldingen hebben echt geen buikje. Heb je ook een voorbeeld, waarbij je een buik weg gecamoufleerd ziet? dank bij voorbaat! groet, Yvon

    • Els Jansen zegt:

      Hi Yvon, ik snap je vraag, maar dat soort foto’s zijn dun gezaaid, of mag ik niet gebruiken. Op mijn blog 8 Tips om je buik weg te werken, bij punt 3, vind je een dame met schuine top. 8 Tips om je buik te verbergen. Verder adviseer ik je mij tip op jezelf uit te proberen: pak een bloes en varieer eens met de zoomhoogte. Succes!

Reacties zijn gesloten.