Altijd die buik!

11 tips om hem niet te laten opvallen

Regelmatig vertellen vrouwen me dat ze balen van hun buik. Op een gegeven moment is hij in hun leven gekomen en hij wil niet meer weg. Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan ermee te leren leven. Maar hier zijn 11 tips om een buik te verdoezelen!

Hoge taille of naad onder de borst

Een hoge naad trekt de aandacht naar de plek boven je buik en niet naar de buik zelf.

altijd die buik

Uitwaaierend model

Als de zoom van je top uitwaaiert, zie je niet wat daaronder zit. En de heupen lijken een stuk smaller.

altijd die buik

ba&sh/bijenkorf

Print

Een top met een print leidt het oog af van je contouren. Dat komt doordat je oog over het dessin heen zwermt.

Halve en strakke mouw

Met een strakke mouw lijk je slanker, en met een korte mouw stopt het oog ter hoogte van je mouweinde. Dus als je mouw niet ter hoogte van je buik eindigt, zit je goed.

Strakke band rond de heup

Als je slanke heupen hebt, kun je voor een hele wijde top kiezen. Als de stof maar soepel valt. De strakke band laat je slanke contouren goed uitkomen, en je heupen lijken smaller door het brede model top. De dame hieronder zou ik adviseren haar mouwen op te stropen (zie voorgaande punt) en voortaan een langere broek te dragen. Nu heeft ze 2 contrastlijnen: het einde van de broekspijp en de schoenen.

altijd die buik

Studio 8/Bijenkorf

Gedrapeerd op de buik

Als je lange strakke T-shirts hebt, kun je je buikje daar prima onder verstoppen: leg het shirt in plooien over je buik, en leg de zoom halverwege de buik. Dan is je buik door midden gesneden en zal daardoor kleiner lijken.

Een draperie zoals hieronder werkt natuurlijk ook!

altijd die buik

Phase eight/Bijenkorf

Schuine lijnen

Het shirt hieronder heeft een mooie uitwaaierende zoom, eindigt halverwege de buik en heeft bovendien een diagonale sluiting. Het oog volgt die lijn en komt nooit op je buik terecht…

altijd die buik

Platte plooien aan de zijkant van de buik

Plooien naast het midden van je buik doen het daar wat voller lijken. En zo valt je buik minder op.

Geknoopte bloes

Ik kwam ze weer tegen: geknoopte bloezen. De knoop trekt de aandacht weg van de buik eronder. Let wel even goed op de hoogte van de knoop: niet op de buik!

Ronde zoom

Een shirt met een halfronde zoom halverwege de buik is perfect. De buik wordt in tweeën gedeeld en het oog volgt de diagonaal opgaande lijn.

altijd die buik

H&M2012

Open vallende jas

Een lange geheel of deels open gedragen jas kan over een broek of over een jurk. Gegarandeerd dat je buik minder opvalt!

 

Heb je wat aan deze tips? Ik vind het heel leuk als je hieronder reageert!

Als je niet alleen de aandacht van je buik wilt afleiden maar ook van andere probleemgebieden, raad ik je aan te investeren in een kledingadvies. Daar krijg je geen spijt van, wel energie!  Ga dan eens naar deze pagina: Buik wegwerken binnen een dag?