Wil je langer en slanker lijken?

Draag dan kleding in (min of meer) één kleur!

Om langer en slanker te lijken, staat op nummer één: vermijd contrastlijnen. Ik kan het niet laten om er zo vaak op terug te komen, want ik kom die lijnen op ongewenste plekken veel tegen. En dat terwijl zoveel vrouwen moeite te doen om af te vallen of er in in ieder geval slank uit te zien. Ik laat je (nog eens) zien hoe het werkt. Kijk eens even naar de volgende dame: in welke kleding ziet ze er slanker uit?

langer en slanker

Je kunt de outfit links vlotter vinden, maar ik hoop dat je ziet dat ze in de rechter outfit langer lijkt. Als je goed naar de linker foto kijkt, zul je hopelijk ervaren dat je oog bij de zoom van haar top blijft hangen en daarna nog een keer bij haar blote benen en schoenbandjes. Bij de tweede outfit zakt je oog direct naar beneden naar de schoenen. Alleen daar zijn contrastlijnen te zien. Elke contrastlijn maakt je ongeveer 10 cm korter. Dus reken maar uit!

Contrastlijnen vind je overal waar er sprake is van grote kleurverschillen. Dus dat is vooral op de overgang van top en broek of rok, en bij de overgang naar het blote been.

Voorkom dat door schoenen in de kleur van de broek zoals hieronder!

langer en slanker

Bijenkorf/Beaumont

De jas en broek van deze dame zijn van dezelfde kleur zodat het oog nergens stopt. Haar top is lichter, en levert een contrastlijn op. Maar het oog wordt daar niet door gestopt. Je ziet dat ook bij de volgende dame. Het beige en camel hieronder liggen redelijk dicht bij elkaar, en geven dus geen harde contrastlijn.

langer en slanker

Bijenkorf/Opus

Kleuren hoeven niet precies gelijk te zijn om contrastlijnen te vermijden. Als ze maar dicht bij elkaar liggen op de kleurcirkel, of een identieke diepte of lichtheid hebben.

En kies vooral ook eens wat kleurrijks; dat heeft de wereld nodig!

Als je lang en slank genoeg bent, kun je deze kennis natuurlijk ook gebruiken om iets korter te lijken! Je leest meer over contrastlijnen in

Horizontale contrastlijnen in je kleding

Hoe je langer en slanker kunt lijken

Kleding in één kleur maakt je slanker