De mooiste diepe kleur voor jouw LBD (little black dress)?

Vast geen zwart, maar wat dan wel?

Wat is jouw mooiste diepe kleur voor een LBD? De little black dress. De jurk die iedere vrouw geacht wordt te hebben omdat hij voor veel gelegenheden geschikt is en je er altijd weer anders in kan uitzien afhankelijk van de accessoires en combinaties.

Maar als je mij een beetje volgt, weet je ook dat de kleur zwart voor de meeste vrouwen niet de meest flatteuze kleur is. Omdat het een harde kleur is, die rimpels benadrukt in plaats van verzacht.

Maar wat is dan een goede diepe kleur voor een jurk voor alle gelegenheden? Het moet geen knalkleur zijn want je wilt hem zowel naar de schouwburg als naar een begrafenis aan kunnen. Dus je bent op zoek naar een diepe neutrale tint, die goed te combineren is. En die vind je in je oog: de buitenste ring van je iris. Die ring is altijd donkerder dan de rest van je oog, en geeft aan wat jouw mooiste diepe kleur is.

 

mooiste diepe kleur

mooiste diepe kleur

mooiste diepe kleur

mooiste diepe kleur

mooiste diepe kleur

 

Je ziet dat de buitenste ring niet altijd een erg diepe kleur heeft. Als je wenkbrauwen donkerder zijn dan de buitenste ring, kan je voor een diepere kleur kiezen. Maar ik denk dat kleding in de kleur van de ring je meer zal flatteren.

Naast die LBD in jouw kleur is het verstandig om goede basics in deze kleur aan te schaffen. Deze mooiste diepe neutrale kleur zal namelijk niet meer veranderen in je leven. Het is het dus waard om kleding in deze kleur te kopen, hierin te investeren. Kies voor kwaliteit. Kleding van goede kwaliteit kun je immers jaren dragen! Denk dus aan een colbert, een nette broek, en misschien wel een mantel.

Waar je jouw mooiste diepe kleur mee combineert? Er zijn vast ontelbare mogelijkheden; chique is als je kleuren kiest die er vlakbij liggen: de zogenaamde monochrome kleurcombinatie. Als je iets meer contrast wilt, kun je naar de andere kleuren in je oog kijken: Ontdek jouw mooiste kleur. En voor bijzondere combinaties kun je ook eens in de natuur kijken, bij voorbeeld naar een bloem. In deze Helenium zit het bruin van het bruine oog. En de kleuren die erbij passen!

En zie eens met welke kleuren je je colbert in jouw mooiste diepe kleur kunt opvrolijken!