Welk model jurk past bij jou?

Dat hangt van je figuur af!

De maand januari vind ik vaak een sombere maand. Dus heb ik bedacht dat er wat vrolijkheid ingebracht moet worden. En dat doen we met jurkjes! Maar welk model jurk?

Het komt vaak voor: je ziet een leuk jurkje, het past, dus je koopt het. Je man zegt dat ie leuk staat (en dat meent ie), je vriendin zegt ook dat ie leuk is (maar vermeldt er niet bij dat hij niet flatteert).  Terwijl het zo fijn is als kleding je mooier maakt!

Dus deze keer vertel ik welk model jurk bij welk figuur past. Wat heb jij voor figuur? A, H, O, X of Y?
Waar het om gaat bij kleding, is dat je altijd probeert een zandloperfiguur te maken, als je die niet al hebt. Een X dus. Met de schouders ongeveer even breed als de heupen, en een slanke taille ertussen in.

A: smalle schouders, brede heupen

Als je smalle schouders en brede heupen hebt , is het goed om je schouders optisch te verbreden, bv door een brede kraag, kopmouwen, een boothals, strapless of een grote omslagdoek. Of zorg voor leuke (verbredende) details aan de bovenzijde. Je heupen mogen wat minder opvallen. Kies daarom voor een soepele stof met een gerende rok.
model jurk voor A-figuurmodel jurk voor A-figuur

H: recht figuur, weinig taille

Kies voor jurkjes met een duidelijke taille. Door zowel bij de schouders als de heupen volume aan te brengen, maak je meer taille. Kies dus voor een gerende roklijn en wat breder makende mouwtjes. Een ceintuur doet het ook goed.
model jurk voor H-figuurmodel jurk voor H-figuur

O: smalle heupen, volle romp

Kies voor een lagere hals: een overslagjurk of V hals verdeelt de borstpartij. Een empiremodel  (hoge taille) is het mooist aangezien die net even het smallere deel onder je borst benadrukt. Kies voor soepele stoffen, en een A-lijn rok.

model jurk voor O-figuurmodel jurk voor O-figuur

X: borst en heupen rond, slanke taille

Met dit figuur kun je je rondingen laten zien: een getailleerde (overslag)jurk is mooi, maar een gerende jurk kan ook prima. Als je je prachtige taille maar toont!

model jurk voor X-figuurmodel jurk voor X-figuur

Y: brede schouders, smalle heupen

Je kunt de heupen breder laten lijken of de schouders smaller. Soms beide. Voor bredere heupen kies je voor een wijde rok (gerimpeld of geplooid, of een ballonrok). Door te kiezen voor een rok met print, wordt de aandacht daar op gericht en niet op de schouderpartij. Houd de bovenkant rustig, dus geen schoudervullingen, grote kragen of kopmouwen. Een V-hals onderbreekt de schouders, waardoor ze smaller lijken. Een overslagjurk kan ook heel mooi staan.

model jurk voor V-figuurmodel jurk voor V-figuur

Fotocredits: shop.nordstrom.com

Ik hoop dat je nog een leuk jurkje kunt scoren in de uitverkoop. Kies er een kort vestje of jasje bij voor als het koud is. En laat het weten als je vragen hebt!