Welk dessin past bij jou

Onderzoek het en je wordt nog mooier!

De meeste vrouwen weten onbewust welke dessins bij ze passen en welke ze beter kunnen mijden. Maar bewuste bekwaamheid heeft toch vele voordelen en daarom ga ik je vertellen waardoor een dessin bij jou past. Er spelen vier dingen een rol:

  1. De lijnen: een dessin heeft ronde of rechte lijnen, of het is een mix van beide.
  2. De richting van die lijnen: horizontaal, verticaal, of diagonaal.
  3. De kleuren: die kunnen meer of minder contrasteren.
  4. De grootte van het dessin: groot, of juist heel klein, of gemiddeld.

In mijn vorige blog Welke halslijn past bij jou? heb ik je verteld hoe mooi het staat als de halslijn de contouren van je gezicht volgt. Maar voor het dessin kijken we niet alleen naar de contouren, maar naar alle lijnen in je gezicht: je mond, je ogen, je neuslijn, plooien en rimpels. Je wenkbrauwen kunnen recht of rond zijn; het bovenste deel van je ogen kan rond zijn terwijl de onderzijde recht is. Hoe lopen de lachrimpels rond je mond: rond of recht? En hoe valt je haar?

Laten we eens kijken naar deze dame. Ze heeft vooral ronde lijnen in haar gezicht: haar wenkbrauwen, haar bovenste oogleden, haar onderlip, lachrimpel en haar kaak zijn rond. Bij haar overheersen de ronde lijnen hoewel ze ook wat rechte heeft (onderste ooglid, neus en haarlijn).

[apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/303781937355573610/’]

Maar wat de jurk bij haar zo mooi maakt, is de herhaling van de gebogen horizontale lijnen van haar wenkbrauwen en bovenste oogleden in de rand van de jurk, samen met de herhaling van de kleur: haar haar- en huidskleur herhalen zich in de jurk. Dat de lijnen in het dessin niet erg aansluiten bij haar gezicht, is hierdoor minder belangrijk. De grootte van het dessin is gemiddeld, net zoals de elementen in haar gezicht.

De volgende dame heeft overwegend rechte gezichtslijnen: de gezichtscontouren, linker wenkbrauw, bovenste oogleden, neus, bovenlip en haar zijn recht. Alleen haar onderlip, rechter wenkbrauw en onderste oogleden zijn rond. Het dessin heeft vooral rechte lijnen met wat afgeronde hoeken. De witte V in het patroon vlak onder de halslijn zit precies op een balanspunt en volgt haar kaaklijn. De jurk past bovendien qua model (recht) goed bij haar rechte lichaamsbouw. Het patroon is aan de grote kant voor haar gezicht, en het kleurcontrast is iets te groot voor haar. Zonder het zwart had het dessin haar mooier gestaan. Maar de wel passende elementen maken dat ze er mooi uitziet.

[apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/303781937336498336/’]

Zoals je ziet bij deze dames, zijn bijna nooit alle lijnen in je gezicht rond of recht. Pas daarom op met een streepdessin of regelmatige rondjes. Ze zijn ontzettend leuk maar staan alleen goed bij dames en heren die heel rechte of heel ronde trekken hebben.

En hier nog een goed voorbeeld van een combinatie van recht en rond:

 

 [apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/303781937337927085/’]

Haar gezicht heeft een rechte vorm maar haar lippen, ogen, wangen en haren hebben ronde vormen. Dit komt terug in het dessin. Het contrast in kleuren sluit mooi aan bij haar natuurlijk contrast.

Kijk jij de komende tijd even kritisch naar je dessins: bij welke krijg je complimenten? Deel het hieronder!