tuniek elsjansenstyling

Draag een tuniek die bij je past

en je langer en slanker maakt!

Tunieken zijn helemaal in. En daar kunnen we blij mee zijn, want het is een prettige dracht: meestal van soepele stof, zo over je hoofd te gooien, en leuk te combineren met korte jasjes. En wat vrouwelijker dan een T-shirt. Het verschil tussen tunieken en blouses is dat deze laatste een knoopsluiting hebben, en een kraagje. Het voordeel van een (langere) blouse ten opzichte van een langere tuniek is dat je een verticale lijn midvoor hebt als je de knoopjes (deels) openlaat. En je weet: verticale lijnen maken slanker! Dus kijk met een maatje meer ook naar de lange blouses!

Maar nu dus de tuniek. Ik geef je wat tips omtrent de ideale lengte, en hoe je hem combineert zodat je er op zijn mooist uitziet.

Als je klein van stuk bent, kun je het beste korte tunieken dragen, net op de heup. En kies voor bij elkaar liggende kleuren zoals hieronder: dat voorkomt een contrastlijn waardoor je korter (en dus dikker) zou gaan lijken.

tuniek

Foto: Le Ballon

Maar als je klein bent en brede heupen hebt, adviseer ik een wat langer tuniek. Kies voor een exemplaar die over het breedste deel van de heupen valt en ruim boven de knie blijft. Kies wel voor een hele soepele stof: hoe groter je maat, des te belangrijker is dat!

tuniek

Foto: Wehkamp/Esprit

Kies voor schoenen in de kleur van je broek. Dat verlengt je been. En sla alsjeblieft nooit je pijpen om!

Je ziet hier dat het mooi is om een wijde tuniek te combineren met een strakkere pijp. Draag geen broeken met pijpen die zo strak zijn dat je rimpeltjes op je been ziet! Daardoor lijken je benen dikker.

Om langer en slanker te lijken, kun je uitkijken naar een tuniek die splitten aan de zijkant heeft, zoals de tuniek hieronder. Dit verlengt je been, zeker als je schoenen in de kleur van je broek draagt.

tuniek

Foto: Bijenkorf/Mint Velvet

De langere en slankere onder ons kunnen wel kiezen voor een andere kleur schoenen dan de broek.

Wees je bewust van het effect van de keuze voor platte of hogere schoenen. Platte staan meestal iets stoerder, en bieden zo wat tegenwicht tegen de lieve uitstraling van deze tuniek.

Een wat slank gesneden tuniek kan ook mooi gecombineerd worden met wijdere pijpen:

tuniek

Foto: Bijenkorf/See by Chloe

En lange dames kunnen ook kiezen voor een tuniek over de knie!

tuniek

Foto: Otto/Boysens

Combineer hem met een kort jack voor de warmte en een stoer effect!

Kijk voor meer voorbeelden van tunieken op mijn Pinterestpagina.

Wil je graag een keer persoonlijk advies over je kleding, lees dan dit eens!