stijlmissers

Stijlmissers: over korte rokken en decolletés

Let op wat je uitstraalt!

Vrouwen met hele korte rokjes, met diepe decolletés, te strakke jurkjes: je kent de stijlmissers  wel. Maar weet JIJ altijd hoe je overkomt? Want dat is erg afhankelijk van wat je aantrekt. Van wat bij JOU past. Dezelfde outfit kan bij de een chique staan en bij de ander goedkoop. En dat laatste willen we niet! Dus: kijk eens naar jezelf van een afstandje. Als je jezelf van een grote afstand in een spiegel of spiegelende ruit bekijkt, geeft dat een heel ander beeld dan als je er een meter vanaf staat. En bedenk dan wat mensen die jou niet kennen, van je zouden vinden.

Om je te helpen om stijlmissers te voorkomen, een paar voorbeelden. Allereerst de wijdere korte rok.

stijlmissers

Unsplash

Die lijkt vooral een valkuil voor vrouwen van eind 30, begin 40, die nog moeten wennen aan hun “middelbare leeftijd”. Dat klinkt natuurlijk verschrikkelijk, maar het is niet anders: op enig moment past een kort wijd rokje niet meer bij je leeftijd. Je bepaalt zelf wanneer dat is, en het hangt natuurlijk af van je omgeving/werkkring. Maar als je serieus genomen wilt worden door mensen die jou nog niet kennen, kun je beter kiezen voor een outfit die door pasvorm en belijning laat zien dat je een volwassen vrouw bent.

En dan de strakke broek, gecombineerd met een blouse met luipaard print: ik ben er gek op. De onderstaande foto laat een jonge vrouw zien die er prachtig uitziet. Maar laat deze dracht alsjeblieft over aan de jeugd.

 

Draag de blouse met een broek met wijdere pijpen, of kies in ieder geval een slim fit jeans in plaats van een skinny.

En dan nu aandacht voor het decolleté. Voor de werkomgeving adviseer ik altijd dat er geen begin van een gleufje zichtbaar moet zijn. Dus niet zo.

stijlmissers

Draag er een topje onder en voorkom dat ze naar je buste in plaats van naar je gezicht kijken! Je wilt immers niemand afleiden van jouw belangrijke boodschap. Maar wat doe je op een feestje? Dan mag je toch wel wat laten zien?

Ik beantwoord dat volmondig met ja, MAAR … zorg dat je borsten ingepakt zitten, en niet bij iedere beweging half zichtbaar worden. Want wat denk je dat deze dame uitstraalt? Denkt een man: dit is een vrouw voor een serieuze relatie, of: leuk voor een one-night-stand?

stijlmissers

Ik adviseer je om ook onder een blote jurk een beha te dragen. Tenzij de jurk een goede ingebouwde beha heeft. Dat voorkomt dat je borsten plotseling iets teveel bloot geven. Doe dus zoals de dame met het witte topje. Daar valt niets uit zijn rol.

 

Heb je hier wat aan? Herken je stijlmissers bij jezelf of anderen? Ik hoor het graag van je! En als je twijfelt over bepaalde outfits, vraag dan eens een persoonlijk advies aan. Je steekt er altijd wat van op!

4 antwoorden
 1. Margot Jager zegt:

  Heel leuk om deze voorbeelden te zien. Ik herken het zo bij een ander, maar om te weten hoe je zelf overkomt is lastiger!

  • Els Jansen zegt:

   Dat herken ik Margot. Misschien af en toe iemand vragen hoe je overkomt, en vooral op afstand door je oogharen naar jezelf kijken. En natuurlijk help ik je graag in een persoonlijk advies. Succes!

 2. IngeKleurt zegt:

  Altijd een lastig onderwerp: wat doe je aan als de temperatuur oploopt. Goed om daar bij stil te staan met deze temperatuur. Goede tips weer Els.
  Wat ik nog wil aanvullen is dat je ook let op materiaal van de stof. Die bepaalt mede of je fris blijft qua temperatuur en geur. Zelf ben ik erg enthousiast over bamboe en zijde met dit warme weer.
  Geniet van de zon!

  • Els Jansen zegt:

   Prima aanvulling Inge. En daar voeg ik dan graag aan toe: zorg voor verzorgde voeten als je open schoenen draagt! Fijn weekend!

Reacties zijn gesloten.