slanker met een jas

Lijk slanker met een lange jas

Door zelf een verticale lijn te maken!

Vorige keer heb ik je wat jurken laten zien waarin je er door de verticale of diagonale strepen slanker uit ziet. In vervolg hierop vraag ik aandacht voor de lange jas waarmee je zelf de verticale lijn maakt. Want kijk eens hoe mooi dat staat!

Foto: chicos.com

Weet je waarom ik zo enthousiast ben over een langere jas/colbert? Omdat het je outfit net dat je-ne-sais-quoi geeft, allure, joie de vivre. Omdat je in een lange jas langer lijkt en dus slanker. En omdat die laag verhult en afleidt, zodat je bolle buik, iets mindere taille, platte of juist dikke billen niet opvallen.

Je draagt de jas over een effen aansluitende of rechte jurk of over een pantalon met een top in dezelfde kleur. Die mag slanke of wijde pijpen hebben, maar een skinny staat ook prachtig.

Hier zijn voorbeelden van een soort kaftans; meestal draag je die vooral in de zomer, maar waarom zou je ze niet ’s winters dragen? Denk er even een grijze broek bij in plaats van de witte. Beide zijn van www.softsurroundings.com.

slanker met lange jas slanker met lange jas

Deze kaftans van soepele stof passen het mooist bij vrouwen met ronde vormen. Als je een rechter lijf hebt, kun je beter kiezen voor steviger stoffen, b.v. linnen.

slanker met lange jas

Foto: vividlinen.com

Als de jas een contrasterende kleur heeft, krijg je natuurlijk een duidelijker verticale lijn dan als alles in dezelfde kleur is.

Het zijden jasje met Mao-boordje heeft Chinees-Indiase wortels. En er zijn veel meer jasjes geïnspireerd op andere culturen. Hieronder een Marokkaans geïnspireerde kaftan.

slanker met lange jas

Stoer met de hoge laarzen, maar toch bijzonder vrouwelijk en feestelijk. Dus misschien eens uitkijken naar Marokkaanse kaftans? Of op Japanse kimono’s geïnspireerde gewaden? Beide hebben vaak fraaie randafwerkingen met de gewenste verticale belijning.

Foto: Net-a-porter/Anna Sui

En in plaats van een lijn aan de voorzijde kun je ook voor splitten aan de zijkant gaan.  Chloe heeft een versie voor de minder romantische types.

slanker met lange jas

Foto: Bijenkorf/See by Chloe

Dan ter herinnering nog even twee belangrijke punten om de aandacht naar je gezicht te trekken:

 1. Een top of accessoire in de kleur van je ogen.
 2. Een halslijn in de vorm van je gezicht.

Meer lezen? Lees dan mijn eerdere blogs:

Ontdek jouw mooiste kleur

Welke halslijn past bij jou?

Hoe diep mag jouw halslijn zijn?

 

6 antwoorden
 1. Conny grefkens zegt:

  Goede ideen els ik geniet ervan en probeer ze ook te volgen . Ga lekker zo door liefs conny.

 2. Saskia zegt:

  Prachtig, Els! Dit is een stijl waar ik erg van houd. Die kaftans vind ik geweldig. Een lang slank soepel vallend vest kan ook, neem ik aan?

  • Els Jansen zegt:

   Een vest is ook prima, Saskia. Als het contrasteert met je andere kleding, heb je een verticale lijn!

 3. Kiki Nieuwstraten zegt:

  Hoi Els,
  Wat een feestelijke aflevering! En je brengt me op een goed idee!
  Ik heb nog een lang zwart vest tot op de kuiten.En ik heb nog heel mooie goudachtige stof, met wat blauw er in!!
  Zie je mij er al in?
  hartelijk bedankt! Vriendelijke groet Kiki

  • Els Jansen zegt:

   Kijk, daar doe ik het allemaal voor! Klinkt goed, Kiki, vooral het gouden/blauwe gedeelte. En het lange vest natuurlijk. Jij gaat schitteren tijdens de feestdagen!

Reacties zijn gesloten.