Maak een slanke taille

En dat zonder diëten!

Herken je dat: heel sluipenderwijs wordt je taille steeds iets dikker. Je kunt er tegen vechten maar je kunt je energie ook ergens anders aan besteden en je kleding aanpassen! Want ook met minder taille (of moet ik zeggen: meer) kun je er fantastisch uitzien. Je kunt namelijk je kleding zo kiezen dat die een taille suggereert.  Dat kan op verschillende manieren.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je beter getailleerde kleding kunt dragen dan rechte. Die rechte kleding benadrukt het ontbreken van de taille, maakt je vierkant en dat willen we niet. Kies voor getailleerde jasjes, liefst met een schootje of plooitjes onderaan. De stof waaiert dan uit en geeft een prachtige slanke taille. Beste is om één knoop dicht te doen: de knoop op het smalste deel van je bovenlijf.

 

maak een slanke taille

shop.nordstrom.com

Wat je eigenlijk doet is een zandloper figuur maken. Je kunt dat ook doen door bredere schouders te maken en/of bredere heupen. Als je smalle schouders hebt en bredere heupen, is het goed om voor jasjes met een bredere schouder (met schoudervulling) te kiezen. Als je brede schouders hebt en smalle heupen, zal een rok in A-lijn je figuur goed doen.
Kies je jasje niet te groot, anders ontstaat die slanke taille niet.

slanke taille

De wit/rode afgebeelde jas creëert een taille door zowel de schouders te verbreden (met een grote kraag en kopmouwen) als de heupen (door de uitwaaierende snit). Als je al brede schouders van jezelf hebt, kun je kopmouwen en brede kragen beter vermijden.

Een heel andere manier om het gewenste effect (een slanke taille) te bereiken, is een kort jasje of vestje tot in de taille. Het mag open hangen. Hieronder draag je een jurk, of een broek met een shirt tot over de heupen. Op de foto zie je wat ik bedoel. Het afgebeelde jack past hier goed bij.

slanke taille maken

3suisses.be

Ik vind de combinatie van een vrouwelijk kledingstuk met een stoer jack altijd erg leuk. Ik ben vrouw en stoer. En laat dat graag zien.
Er zijn meer mogelijkheden voor het maken van een slanke taille maar die komen nog wel eens.