Hoge laarzen voor een 50-plusser?

Prachtig, als je weet hoe je ze draagt!

Het is weer laarzenweer! En misschien is het je ook al opgevallen dat hoge laarzen helemaal in zijn. Hoe hoger hoe beter, lijkt het wel. Ik vind ze prachtig, maar de meesten van ons kunnen die beter niet meer met een minirok dragen. Toch?

Maar daarmee hoeven wij ze nog niet links te laten liggen. Want stel je eens voor dat de rok van bovenstaande dame iets langer was, net boven de knie. Op zo’n hoogte dat je geen been meer ziet.  Dan zou het een prachtige outfit zijn. Die je ook nog eens langer doet lijken doordat je maar één contrastlijn hebt. Kijk maar eens naar de volgende.

hoge laarzen

Foto: Van den Assem

Omdat haar benen precies de kleur van de laarzen hebben, heb je maar een contrastlijn. De hoge hakken onder de laarzen doen natuurlijk extra slank lijken.

Als je je rokken meestal iets langer draagt, kun je voor een zelfde effect natuurlijk ook laarzen net onder de knie dragen. Als je maar zorgt dat er geen been zichtbaar is.

Foto: Omoda

Draag je geen hoge hakken? Er zijn ook hoge laarzen met een platte hak en een sportief uiterlijk. Of ga voor stoer en chique!

hoge laarzen

Foto: Van den Assem

Waar je een beetje voor moet oppassen, is de combinatie laars en skinny broek. En dan doel ik niet alleen op de over-de-knie-laarzen, maar ook op laarzen net onder de knie. Ik zie teveel vrouwen met een strakke broek om de stevige benen, de broek in de laarzen, en een kort stoer jack. Het kan. Maar je kunt er dan uitzien als een bejaarde scholiere.

Om dat te voorkomen adviseer ik het volgende:

  1. Draag ongeveer dezelfde kleur broek als laarzen. Dus zeker geen bruine laarzen over een witte broek.
  2. Combineer dit met een jasje op dat over je billen valt. Heel mooi is een ruim vallende trui of een lang vest. Dat geeft een mooi tegenwicht aan je strak beklede benen.
hoge laarzen

Foto: Van den Assem

En, wat vind je ervan? Laat je het me weten als je binnenkort hoge laarzen koopt? Of misschien heb je ze nog wel liggen: zowel in de 70 als in de 90-er jaren waren ze populair!

Meer weten over laarzen en of die bij je passen? Lees mijn eerdere blog:

Welke laars past bij jou?