Hoe zie ik er weer leuk uit?

Ik kan geen leuke kleren vinden!

Mijn figuur verandert; wat past me nog?

In welke winkels moet ik zijn voor elegante niet te opvallende kleding?

Allemaal vragen van lezers die niet meer piepjong zijn maar er wel graag leuk uitzien. Ondanks een dikkere taille, dikkere bovenbenen en een buik. Want helaas verandert er op een gegeven moment van alles aan je lijf. En een ander figuur heeft tot gevolg dat bepaalde modellen je niet meer flatteren.

Daarnaast vermindert je pigment: je haar wordt grijs maar ook je huidskleur kan een minder warme tint krijgen. Dat heeft gevolgen voor de kleuren die je mooi staan. Wat je op je 25ste goed stond, kan je er op je 60ste bleek doen uitzien.

En dan is er nog zoiets als stijl. Misschien was je je nooit erg bewust van je stijl. Alles wat je aantrok, stond wel leuk. En als dan plotseling diezelfde outfit niet meer zo leuk staat, val je in een gat. Wat is mijn stijl, wat is het alternatief?

Bij mijn persoonlijke kledingadviezen komen al deze punten aan de orde, en laat ik je zien welke modellen en kleuren bij jou staan, en gaan we op zoek naar jouw stijl. Die benoemen we. Zodat je voortaan bij elk kledingstuk dat je wilt kopen, je kunt afvragen: voldoet dit aan de criteria van mijn stijl?

Want misschien heb je het al door: hoe graag ik het ook zou willen, een vraag als Waar kan ik leuke kleding vinden, kan ik alleen beantwoorden als ik weet wat je stijl is, en welke modellen en kleuren bij je passen.

Maar om je op weg te helpen, laat ik je hier 6 jurken zien in verschillende stijlen. Meestal zit je tussen twee stijlen in. Omdat veel 50+vrouwen er graag wat vrouwelijker uit willen zien. En omdat een jurk een uitgelezen kledingstuk is om een dikkere heuppartij mee te verbloemen.

Romantisch

De romantische stijl kenmerkt zich door gebruik van kleur, en supervrouwelijke elementen als kant, ruches, pofmouwen en romantische dessins. Bij een 100% romantische stijl wordt deze jurk gecombineerd met schoenen met hakjes en bijpassende tas, veel fijne sieraden en bv een omslagdoek. Maar met platte schoenen of laarzen en een kort jack wordt de stijl wat stoerder (gamine stijl).

Hoe zie ik er weer leuk uit

Foto: Bijenkorf/Mango

Naturel

De naturelle vrouw draagt het liefst broeken. Alle kleding moet comfortabel en praktisch zijn. Trends zijn niet zo belangrijk; duurzaamheid des te meer. Maar een gebreide jurk hoort zeker bij de stijl, gecombineerd met platte schoenen en houten of leren sieraden. Of zoals hier met jeans eronder.

Hoe zie ik er weer leuk uit

Foto: Bijenkorf/MarcoPolo

Tijdloos chique

De tijdloos chique vrouw houdt van eenvoud en kwaliteit. Altijd goed gekleed, in goed gesneden kledingstukken. Nooit te nauwsluitend. Ze koopt graag setjes. Haar sieraden zijn klein maar fijn.

Hoe zie ik er weer leuk uit

Foto: Bijenkorf/MaxMara

Flamboyant

De flamboyante vrouw zoekt de aandacht door uitgesproken outfits: aparte halslijnen, grote contrasten, asymmetrie. Rechte lijnen, vaak zwart met een knalkleur. Sieraden en tassen zijn groot en uniek. De echte flamboyant vrouw zou hier graag knalblauwe laarzen bij aantrekken!

Hoe zie ik er weer leuk uit

Foto: Bijenkorf/Samoon

Gamine

De gamine vrouw houdt van pittige trendy modellen. Kwajongensachtig en ondeugend. Kekke jasjes en schoenen. Meestal in jeans met een stoer jack, maar een ruiten jurk is trendy!

Hoe zie ik er weer leuk uit

Foto: Bijenkorf/Mango

Creatief

De vrouw met een creatieve stijl houdt van bijzondere combinaties en komt derhalve graag in tweedehands winkels. Oud en nieuw, streep en bloem, veel kleur: eigenzinnigheid is troef. De echte creatieveling draagt over deze jurk vast een ruiten jas en felgekleurde schoenen!

Hoe zie ik er weer leuk uit

Foto: Bijenkorf/Baum und Pferdgarten

 

Alle jurken zijn te koop bij de Bijenkorf.

Ik hoop dat ik je weer wat geïnspireerd heb. En blijf me volgen. Ik ga door met bloggen specifiek voor 50+!

Tot slot een leuke video over oudere dames, die met humor naar hun aftakeling kijken maar er erg vrolijk onder blijven. Lijkt me een goed plan!

2 antwoorden
 1. Ineke zegt:

  Ik heb duidelijk de natuurlijke/naturelle stijl. Ik heb ook je andere blogs hierover gelezen en zie het overal in terug.
  Ook in mijn interieur :-)
  Ik ben inmiddels 61 en blijf mijn stijl trouw.
  Het enige waar ik soms wat moeite mee heb is het vinden van een passende outfit voor als ik eens wat netter/formeler moet zijn. Kerst, een afstudeer-bijeenkomst, bruiloft, dat soort dingen. Daar kan ik natuurlijk niet in mijn eeuwige jeans verschijnen. Iets vinden wat èn netjes is, èn binnen mijn stijl past valt niet mee.
  Dank voor je leuke tips!
  P.s. ook mijn sieraden heb ik het liefst zwart, of hout, of leer.

  • Els Jansen zegt:

   Ha Ineke,
   Bedankt voor je compliment.Je klinkt als een echte 100% Naturelle vrouw!En je brengt me op een idee voor een nieuwe blog: Netjes en Naturel, of zoiets. Wie weet!

Reacties zijn gesloten.