Heb jij al een broek met wijde pijpen?

Of houd je het toch bij skinnies?

Broeken met wijde pijpen lijken een blijvertje te worden. En terecht. Ze zitten comfortabel, zijn geschikt voor vele stijlen, en zijn stukken vrouwelijker dan de skinny broeken. En je ziet er fantastisch in uit!

Dus als je de broek met wijde pijpen nog niet omarmd hebt, wordt het tijd ermee te beginnen. Temeer de komende winter volumineuze kleding de trend is. En als je maat 42 hebt, kun je beter veel stof om je benen hebben dan om je bovenlijf!

Een broek met wijde pijpen heb je in verschillende modellen: met bandplooien, met een gladde bovenkant, meestal met steekzakken, met of zonder vouw, en gerimpeld met een elastieken band. De tailleband zit meestal in of net onder de taille. Ze zitten altijd los om de bovenbenen, en zijn daardoor uitermate fijn voor vrouwen met stevige bovenbenen en heupen. De pijpen kunnen heel wijd zijn (palazzobroeken) maar de meesten hebben een pijp recht naar beneden vanaf de billen.

Hier als eerste een broek met een gladde bovenkant. Als je aan de kleine kant bent, is een pijp die bijna op de grond valt, het mooist. Kijk dus bij het eventueel inkorten welke schoenen je eronder gaat dragen.

Perfectly Basics/Filippa K

Je kunt zo’n broek combineren met een romantische blouse, met een t-shirt, een colbert of een lekkere trui. Al naar gelang je stijl, je humeur en je activiteiten. Een broek zonder vouw is meer casual dan een mèt vouw. En een ruitje is net wat aparter dan een effen exemplaar.

broek met wijde pijpen

Perfectly Basics/indi & cold

De broeken met bandplooi geven wat ruimte aan een buikje zonder dat die in het oog springt. Als je een heel recht figuur hebt, en niet te zwaar bent, kan een bandplooi je net iets meer taille geven: doordat de heupen optisch verbreed worden!

Perfectly Basics/Resort Fines

Gecombineerd met een sportieve trui zoals hierboven zou ik er ook een paar sneakers onder dragen, maar met de combinatie hieronder kun je naar je werk en naar een feestje!

broek met wijde pijpen

Perfectly Basics/Resort Fines

Let even op het verschil tussen deze en de volgende broek: de camelkleurige heeft iets taps toelopende pijpen, en is van een soepele stof. Mooi als je ronde vormen hebt. De cremekleurige is veel stoerder door de rechte pijpen, en door de steviger stof meer geschikt voor dames met een recht figuur. Een stoere en vrouwelijke combinatie!

broek met wijde pijpen

Perfectly Basics/By Malene Birger

En dan zijn er nog de broeken met elastiek in de taille. Ook in die modellen mag je gezien worden dus ze zijn niet alleen voor zoombijeenkomsten!

broek met wijde pijpen

Perfectly Basics/Shades Antwerp

In deze groene glanzende stof kun je je overal vertonen.

Perfectly Basics/American Vintage

Een variant met strepen mag natuurlijk niet ontbreken.

broek met wijde pijpen

Perfectly Basics/Closed

Uit ervaring weet ik dat de zakken bij broeken soms een dikke bult vormen, of open gaan staan waardoor je een buik krijgt die je niet hebt. Meestal kun je de zak zonder problemen dicht stikken en de stof wegknippen. En dan ben je weer een stukje slanker. Bij twijfel even langs de kleermaker.

Wil je weten hoe een broek met wijde pijpen in jouw garderobe ingepast kan worden? Vraag dan advies!

Meer blogs over broeken:

Wat is een goed model broek voor mij?

Een model broek dat je slanker maakt

Past een 7/8ste broek bij jou?