De mooiste mouwlengte

Weet jij al wat jouw mooiste mouwlengte is?

Niet elke vrouw kan elke mouw hebben. Ook mouwen kunnen je dikker doen lijken of dunner. Des te meer reden om precies te weten hoe het zit.

Met korte mouwen ter hoogte van de borst moet je bij voorbeeld oppassen. Dat komt door de contrastlijn die ontstaat tussen de jurk en de huid. Het oog wordt daarnaar toe getrokken (dat deel trekt de aandacht) en ziet een lijn. En op borsthoogte verbreedt de lijn dus de borsten. Voor de dame hieronder is dat prima.

mooiste mouwlengte

Foto: Bijenkorf/Gerry Weber

De dame hieronder lijkt wat meer buste te hebben en kiest daar dan ook nog wijde mouwen bij. Zie je de lijn over de armen doorlopen over haar borsten? Dit maakt haar kolossaal aan de bovenzijde.

geen goede mouw

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Met een halve mouw, die eindigt rond de elleboog, gaat de aandacht naar de taillestreek. Voor dames met een slanke taille is dat geen enkel probleem. Dames die de taille missen, kunnen beter niet voor deze mouwlengte kiezen. Maar deze dame heeft een prachtige taille!

mooiste mouwlengte

Foto: Bijenkorf/Samoon

Een iets langere mouw, 3/4, vind ik de mooiste mouwlengte. Het vestigt de aandacht op de onderarmen en die mogen meestal wel gezien worden. Bovendien lijkt je arm slanker met deze mouwlengte. Maar: dames met brede heupen moeten weer oppassen. De contrastlijn zit dan namelijk al gauw op het breedste deel van de heup, en dat is niet erg charmant. Bij de volgende dame eindigen de mouwen net boven haar breedste deel. Prachtig dus!

mooiste mouwlengte

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Lange mouwen eindigen (afhankelijk van je bouw en lengte) meestal ook ergens ter hoogte van de heup. Dus ook hier geldt: even opletten als je brede heupen hebt. Kies in dat geval zeker niet voor wijde, omgeslagen of uitlopende mouwen zoals hieronder.

geen goede mouw

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Een aansluitende niet strak zittende mouw is het mooist voor een maatje meer.

mooiste mouwlengte

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Mouwloos kan heel mooi staan als je mooie schouders en bovenarmen hebt. Voordeel is dat mouwloos verlengt: de contrastlijn tussen mouw en huid is immers niet horizontaal maar verticaal.

mooiste mouwlengte

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Ten slotte: de mooiste mouwlengte is nooit: te lang. Daarin zie je er gauw armoedig uit.

geen goede mouwlengte

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Aan dit onderwerp zijn de volgende blogs gerelateerd:

Heb jij een kort of een lang bovenlijf?

Borsten te groot of te klein? 

Goede lengte van je top