Een coltrui? Past ie eigenlijk bij jou?

Tips voor elk figuur!

Draag jij wel eens een coltrui? Ze staan erg mooi als je een lange hals hebt. Sinds kort ben ik er weer verslaafd aan, want met het ouder worden heb ik eerder last van een koude nek. Net als mijn oma. Eindelijk snap ik waarom zij altijd met sjaaltjes om haar nek liep.

Maar niet elk figuur floreert bij een coltrui. Vooral mensen met grote borsten en/of een korte hals moeten even opletten. Hier zijn mijn tips!

Een strakke coltrui op een wijde rok of broek is een goede combinatie, en staat prachtig bij lange slanke vrouwen, ook als ze wat bredere heupen hebben. Die zitten immers onder de wijdere rok of broek.

coltrui

Bijenkorf/MaxMara

Een ruim vallende trui daarentegen kun je beter met een een strakkere broek combineren. Als je zowel een wijde broek als een ruime trui draagt, loop je toch het risico er wat vormloos uit te zien. Lees over dit onderwerp eventueel mijn blog Combineer strak met wijd nog eens!

Ook de verhouding tussen de lengte van de trui en de trui of broek eronder is van belang. Twee gelijke delen staan over het algemeen minder aantrekkelijk dan een verhouding van 1:3, zoals hieronder. (Lees Goede lengte van je top).

coltrui

Bijenkorf/ba&sh

Als je flinke borsten hebt, is het mooier om over je coltrui altijd een jas of vest te dragen. De hoge hals accentueert namelijk de grootte van je borsten. Maar een lang colbert of vest, al of niet met mouwen, verhelpt dat effect. De verticale lijnen van het jasje geven de gewenste lengte/slankheid, en als je jasje kiest in dezelfde kleur als je broek of rok, heb je geen horizontale contrastlijn!

coltrui

Bijenkorf/Maje

Een coltrui kan erg chique staan, als je hem combineert met een jas of vest in ongeveer dezelfde kleur, zoals hierboven. Ook in een comfortabele outfit kun je er goed uitzien!

Ook onder  een kraagloos jasje vind ik een colbert fraai staan; het vult de halslijn op.

Bijenkorf/Ted Baker

Als je een korte hals hebt, is het verstandig om niet voor een al te hoge col te kiezen. Een wijdere col kan mooi staan, of een hangende. Zorg in ieder geval dat er nog een stuk hals te zien is.

Claudia Strater

En ten slotte is in alle gevallen de dikte van het breisel belangrijk. Dikke breisels rond een breder lichaam zijn heerlijk voor op de bank thuis, maar laten je een stuk dikker lijken dan je bent. Kies dus voor dunne soepel vallende breisels. Sowieso een aanrader als je er een colbert overheen draagt!

Deze trui wil ik je niet onthouden: hilarisch. Maar ze zullen je niet over het hoofd zien!

Bijenkorf/Balenciaga

En, ga jij ook weer aan de coltrui? Laat het me weten!

Misschien ook leuk om (nog eens) te lezen:

Welke trui past bij jou?

Korte nek en grote borsten? Dan geen col.

Lange of korte hals?  Lang of kort haar?

Is een wijde rok wat voor jou?