Past de stof bij je huid?

Want ook de stof beïnvloedt je uitstraling!

Stoffen heb je in vele soorten: glad, stijf, rul, soepel, mat, geruwd. En welke bij jou passen, is afhankelijk van jouw uiterlijk. Heb je rechte of ronde vormen, passen heldere of gedempte kleuren bij jou, heb je een gladde huid of is je huid niet egaal qua kleur (door sproetjes of ouderdomsvlekken). Ik wil het vooral over de stof bij je huid hebben maar loop de andere punten kort langs.

Recht of rond

Als je vooral ronde vormen hebt (lees Rechte of ronde contouren), passen soepele stoffen bij je. Die volgen mooi je rondingen en staan niet stijf af waardoor je dikker zou kunnen lijken. Vrouwen met een rechtere lichaamsvorm kunnen beter wat vastere materialen dragen. Een uitgebreidere toelichting lees je in Past de stof bij jou?.

Kleurtype

Straal jij in heldere (pure) kleuren, of zie je er in gedempte kleuren beter uit (gedempte kleuren zijn wat zachter door bijmenging met zwart, grijs of wit)? Als je er in heldere kleuren goed uitziet, dan passen stoffen met glans bij jou. Denk aan glanzende zijde of glanskatoen, en leer.

Bij een gedempt kleurtype staan matte stoffen veel mooier, bv suède, linnen, breisels en katoen zonder glans.

Huid

En dan nu de relatie van de huid met je kleding. Of eigenlijk: het effect van stof op hoe je huid gezien wordt. Bij styling gaat het erom om dat wat in je uiterlijk al aanwezig is, te herhalen in je kleding. Jonge meiden met een gladde egale huid zien er fantastisch uit in glad gestreken (witte) blouses. Bij een dame (of man) op leeftijd zal die gestreken blouse maken dat de oneffenheden in de huid meer opvallen. De wat oudere huid met rimpeltjes en bobbeltjes is gebaat bij een wat minder gladde stof! Daarbij kun je denken aan tweed, bouclé, linnen, suède, niet te gladde breisels. Eigenlijk alle stoffen met een textuur, maar ook gemêleerde stoffen en stoffen met een klein dessin. Ook vrouwen die geen rimpels hebben maar eerder vlekjes en verkleuringen, hebben baat bij deze stoffen met een structuur, bv een gerstekorrel- of ribbreisel. Of denk aan een visgraat: gemêleerd van kleur en roffelig van oppervlak. En dus passend bij een niet zo gladde huid.

Een klein dessin is mooi als je huid niet egaal van kleur is. Je herhaalt dan immers wat er al is: je huid heeft vlekjes, dus past een stof met vlekjes.

Tot slot: houd er rekening mee dat de rullere stoffen over het algemeen bij de casual stijl passen en niet in een zakelijke setting. Beetje duidelijk geworden? Laat het even weten als je hulp nodig hebt. Of als je er blij mee bent…

 

 

 

4 antwoorden
  1. kiki Nieuwstraten zegt:

    Heel hartelijk dank voor deze en alle vorige Els Jansenstylings!!!!!! Zeer leerzaam, altijd mooi gepresenteerd! Een dik compliment! Groet kiki

Reacties zijn gesloten.