Help, ik word steeds vierkanter!

Tips om weer wat rondingen te krijgen

Stel: je was altijd al een stevige vrouw (stevige benen en armen, gevuld torso), maar met een taille: ja, toen kon je er nog wat van maken. Maar als je vierkanter wordt omdat die taille verdwijnt? Kledingstukken passen plotseling niet meer, en het ziet er ook niet meer zo leuk uit.

Wat je in ieder geval NIET moet doen, is dan lange vormloze T-shirts gaan dragen. Want vierkante modellen zullen je er alleen maar meer als een baksteen uit laten zien. Terwijl dat niet hoeft. Als je deze tips maar opvolgt!

Bij alles wat je aantrekt, moet je kijken of je jezelf daar ronder mee maakt. Alles moet model hebben, licht getailleerd, geplooid, en van soepele stof zijn.

Tip 1

Een empiremodel is zowel voor jurken, tops als jassen geschikt. Het empiremodel zit vlak onder de borsten strak , en dat is de plek waar je waarschijnlijk het smalst bent als je geen taille meer hebt.

ik word steeds vierkanter

Foto: Bijenkorf/Studio 8

Tip 2

Jasjes met een diepe V-hals en een bies of ceintuur kunnen ook goed staan. De halslijn geeft je lengte en de ceintuur geeft taille. Een trenchcoat van soepele stof met een ceintuur kan ook.

ik word steeds vierkanter

Foto: Bijenkorf/LK Benett

Tip 3

Kies voor halslijnen die de aandacht trekken: ruches, kraaltjes, bijzondere belijning: wat maar bij jou past. Een bijzondere halslijn trekt de aandacht naar boven, naar je gezicht. En dat wil je toch!

ik word steeds vierkanter

Foto: Bijenkorf/Studio 8

Tip 4

Rokken en jurken mogen een wijdere zoom hebben door wat plooien of inzetstukken. Als het maar golft en beweegt als je loopt! En door een wijdere zoom lijken je stevige benen ook wat slanker. Laat de zoom wel liefst op het slankste deel van je been eindigen, meestal net onder je knie.

 

ik word steeds vierkanter

Foto: Bijenkorf/Studio 8

Tip 5

Topjes met plooien zijn ideaal voor jou. Plooitjes verbergen namelijk bobbeltjes. En op de juiste plek kunnen ze je meer taille geven. De plooitjes kun je eventueel ook zelf maken door je shirt niet strak naar beneden te trekken maar juist op te trekken en te rimpelen.

Foto: Bijenkorf/Phase eight

Tip 6

Draag broeken die soepel om je benen vallen, niet te wijd en niet te strak.

Foto: Bijenkorf/Sandwich

Tip 7

Draag schoenen met stevige hakken en rondere vormen. Geen  stiletto’s en geen kistjes!

Heb je hier wat aan? Deel het met anderen. Meer weten? Vraag advies!

Een kast vol kleren en niks leuks om aan te trekken?

 

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.